Publikavimo data: 2025-08-21
Paprasti rauginti kopūstai kimchi
Kimči - tai garsus korėjiečių užkandis, kuris yra specialiai fermentuoti Pekino kopūstai. Tai nacionalinis pagrindinis patiekalas, turintis daugybę variantų. Korėjoje jis laikomas dietiniu ir sveiku maistu.
Žingsnis 1
Paruoškite kopūstus rauginimui. Kopūstus perpjaukite pusiau ir nuplaukite po tekančiu vandeniu, kad vanduo nubėgtų tarp sluoksnių. Suberkite druską ir cukrų ir kruopščiai įtrinkite mišinį, stengdamiesi patekti po kiekvienu kopūsto lapu. Kruopščiai išminkykite kopūstus, kol išsiskirs daržovių sultys, ir palikite 2 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite kimči padažą. Ištirpinkite krakmolą karštame vandenyje iki košės konsistencijos. Visas nuluptas daržoves ir maltus pipirus sudėkite į trintuvą ir sumaišykite iki vientisos masės. Sumaišykite krakmolo mišinį su trintomis daržovėmis.
Žingsnis 3
Sūdykite kopūstus su kimči padažu. Išimkite kopūstus iš sūrymo ir kruopščiai aptepkite kimči padažu. Sudėkite į indą po slėgine virykle ir palikite kambario temperatūroje 2-3 dienas, kol pradės burbuliuoti ir įgaus rūgštoką rūgštelės kvapą. Prasidėjus rūgimo procesui, kopūstus perkelkite į šaldytuvą, kad būtų galima juos ilgai laikyti ir rauginti.
Kategorijos