Publikavimo data: 2024-06-08
Paprastos Cezario salotos su graikiniais riešutais
Cezario salotas žino ir mėgsta daugelis. Salotos pagal šį receptą būna nepaprastai skanios. Visi ingredientai puikiai dera tarpusavyje. Ypatingo skonio salotoms suteikia aštrus garstyčių padažas, traškūs džiūvėsėliai ir pabarstyti graikiniai riešutai. Šis patiekalas tinka ir šventiniam stalui, ir paprastiems šeimos pietums.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, kol paruduos. Duoną supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite ant sausos keptuvės, kol paruduos.
Žingsnis 2
Paruoškite salotų padažą. Česnaką susmulkinkite arba išspauskite. Atskirame inde sumaišykite garstyčias, druską, juoduosius pipirus, susmulkintą česnaką, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, majonezą, Cezario padažą ir gerai išmaišykite. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę. Virtus kiaušinius nulupkite ir supjaustykite dideliais gabalais. Sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 3
Salotų lapus suplėšykite gabalėliais ir sudėkite į lėkštę. Į salotų lapus sudėkite vištieną ir užpilkite padažu. Sudėkite pomidorus, kiaušinius, kruopas, pabarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintais graikiniais riešutais.
Kategorijos