Publikavimo data: 2025-08-19
Paprikos, įdarytos daržovėmis ir mėsa, keptuvėje
Sovietmečiu mėsa įdarytos paprikos buvo mėgstamiausias patiekalas beveik kiekvienoje šeimoje. Jį lengva paruošti, nereikia jokių ypatingų įgūdžių. Paprikos garsėja dideliu vitamino C, A, K, kalio, mangano kiekiu. Joje gausu baltymų, riebalų, ląstelienos, cukraus. Šį patiekalą taupiau gaminti vasarą, daržovių sezono įkarštyje. Mėsa ir daržovėmis įdaryti pipirai taps jūsų kasdienio ar šventinio stalo puošmena.
Žingsnis 1
Supjaustykite morkas, svogūnus ir pakepinkite juos iki auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Nulupkite paprikas. Išimkite sėklas ir odeles. Pagardinkite druska ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 3
Supjaustykite morkas, svogūnus ir juos pakepinkite. Tada sudėkite maltą mėsą. pipirų, druskos. Kepkite 5-7 minutes.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Apkepkite antrą svogūną. Sudėkite smulkiai supjaustytus pomidorus. Troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 5
Supilkite į puodą, sudėkite grietinę, žoleles ir vandenį. Leiskite užvirti, sudėkite į padažą paprikų pusgaminius ir troškinkite 30 minučių. Patiekalas paruoštas.
Kategorijos