Publikavimo data: 2025-08-20
Paprikos, įdarytos vištiena ir cukinijomis
Įdarytos paprikos - visame pasaulyje įprastas patiekalas. Tačiau tik Meksikoje per Nepriklausomybės dieną tradiciškai patiekiamos įdarytos aitriosios paprikos, vadinamos "chilli nogada". Legenda byloja, kad šį patiekalą išrado Pueblos provincijos parapijos vienuolės šalies nepriklausomybės ir imperatoriaus Augustino de Iturbidės įžengimo į sostą dieną. Jos patiekalą nudažė nacionalinio išsivadavimo kariuomenės spalvomis, naudodamos granatus, žoleles ir grietinėlę.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Nulupkite cukiniją ir taip pat supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka. Dvi skilteles česnako supjaustykite labai smulkiais kubeliais.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite cukiniją, vištienos filė, pusę tarkuoto sūrio. Suberkite druską, prieskonius, česnaką, kiaušinius ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Paprikas perpjaukite išilgai į dvi lygias dalis ir pašalinkite sėklas bei vidines gyslas. Sudėkite paprikas į kepimo indą, pripildytą maltos mėsos, cukinijos ir sūrio įdaro. Ant viršaus užbarstykite likusį sūrį ir 30 min. kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje.
Kategorijos