Paprikos, įdarytos vištiena ir cukinijomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Paprikos, įdarytos vištiena ir cukinijomis

Įdarytos paprikos - visame pasaulyje įprastas patiekalas. Tačiau tik Meksikoje per Nepriklausomybės dieną tradiciškai patiekiamos įdarytos aitriosios paprikos, vadinamos "chilli nogada". Legenda byloja, kad šį patiekalą išrado Pueblos provincijos parapijos vienuolės šalies nepriklausomybės ir imperatoriaus Augustino de Iturbidės įžengimo į sostą dieną. Jos patiekalą nudažė nacionalinio išsivadavimo kariuomenės spalvomis, naudodamos granatus, žoleles ir grietinėlę.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
127 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.21/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Paprikos, įdarytos vištiena ir cukinijomis Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Nulupkite cukiniją ir taip pat supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.

Žingsnis 2

Paprikos, įdarytos vištiena ir cukinijomis Žingsnis 2
Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka. Dvi skilteles česnako supjaustykite labai smulkiais kubeliais.

Žingsnis 3

Paprikos, įdarytos vištiena ir cukinijomis Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite cukiniją, vištienos filė, pusę tarkuoto sūrio. Suberkite druską, prieskonius, česnaką, kiaušinius ir išmaišykite.

Žingsnis 4

Paprikos, įdarytos vištiena ir cukinijomis Žingsnis 4
Paprikas perpjaukite išilgai į dvi lygias dalis ir pašalinkite sėklas bei vidines gyslas. Sudėkite paprikas į kepimo indą, pripildytą maltos mėsos, cukinijos ir sūrio įdaro. Ant viršaus užbarstykite likusį sūrį ir 30 min. kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos