Publikavimo data: 2024-03-29
Paprikos su burokėliais žiemai
Konservuotos daržovės užima ypatingą vietą kulinarijoje. Jas labai patogu ruošti žiemai. Galite atidaryti stiklainį ir patiekalą patiekti ant stalo. Vienas iš neįprasčiausių ir kartu skaniausių žiemai ruošiamų patiekalų yra saldžioji paprika su burokėliais. Kaip jį paruošti - žiūrėkite šiame recepte.
Žingsnis 1
Supjaustykite saldžiąją papriką plonais griežinėliais. Šviežią svogūną supjaustykite pusžiedžiais, burokėlį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Į gilų puodą suberkite paprikas ir svogūnus, supilkite vandenį ir pastatykite ant ugnies. Virkite 15 minučių. Po to sudėkite burokėlius, actą ir druską. Viską kartu virkite, kol viskas bus paruošta.
Žingsnis 3
Sterilizuokite stiklainį. Įkaitinkite orkaitę iki 100 laipsnių, padėkite stiklainį ant grotelių neuždengę dangteliu ir palikite 10-20 minučių. Paruoštą užkandį sudėkite į sterilizuotą stiklainį ir uždarykite dangteliu. Apverskite stiklainį aukštyn kojomis ir uždarykite dangteliu, palikite preparatą 24 valandoms. Tada išimkite į rūsį arba sandėliuką. Paprikų salotos su burokėliais žiemai paruoštos.
Kategorijos