Parmezanu apkepta vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Parmezanu apkepta vištiena

Vištienos kepsnys yra amerikietiškas patiekalas, o pikantiškas ir neįprastas parmezano sūrio skonis suteikia šiam patiekalui unikalumo. Vištieną galima derinti su įvairių rūšių kietaisiais sūriais. Vištiena mirkoma prieskonių aromatuose ir skoniuose, todėl gaunama minkšta ir burnoje tirpstanti krūtinėlė, kuri kartu su prieskoniais ir pikantiška duonele sudaro nepakartojamą puokštę.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
200 kcal.
Baltymai
20 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Parmezanu apkepta vištiena Žingsnis 1
Parmezano sūrį sutarkuokite vidutiniškai arba smulkiai.

Žingsnis 2

Parmezanu apkepta vištiena Žingsnis 2
Filė gerai suplakite virtuviniu plaktuvu, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Žingsnis 3

Parmezanu apkepta vištiena Žingsnis 3
Atskirame inde sumaišykite džiūvėsėlius, tarkuotą parmezaną, prieskonius, druską ir pipirus ir ingredientus gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Parmezanu apkepta vištiena Žingsnis 4
Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinį, lengvai suplakite šakute arba plaktuvu.

Žingsnis 5

Parmezanu apkepta vištiena Žingsnis 5
Paragaukite: pirmiausia filė pamirkykite miltuose, tada pamirkykite kiaušinyje, pamirkykite jame visą gabalėlį, tada pamerkite į parmezano faršą, kad jis tinkamai susigertų.

Žingsnis 6

Parmezanu apkepta vištiena Žingsnis 6
Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus, sudėkite filė į džiūvėsėlius ir kepkite ant vidutinės ugnies po 10 minučių iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Patiekalas paruoštas ir gali būti patiekiamas!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos