Publikavimo data: 2025-08-18
Pasninko agurkų salotos
Istorikų teigimu, salotas pirmieji pradėjo ruošti senovės romėnai, tačiau į jų sudėtį neįtraukė daržovių, o daugiausia naudojo žoleles, alyvuogių aliejų ir prieskonius. Prancūzai į salotas pradėjo dėti daržovių, ypač agurkų, o vėliau jas perėmė visos kitos tautos. Agurkas, kuris yra daugelio patiekalų dalis, gali pagerinti apetitą, skatinti tinkamą virškinimą, šalinti skysčių perteklių iš organizmo ir gerokai pagerinti inkstų bei kepenų veiklą.
Žingsnis 1
Agurką supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. Susmulkinkite kopūstą. Į salotinę pirmiausia sudėkite kopūstus, tada agurkus.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite žoleles ir svogūną. Sudėkite į salotų dubenį. Tada sudėkite konservuotus kukurūzus. Įpilkite 2 šaukštus majonezo.
Žingsnis 3
Visus ingredientus gerai išmaišykite, kad majonezas tolygiai pasiskirstytų ant salotų. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Kategorijos