Pasninko agurkų salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Pasninko agurkų salotos

Istorikų teigimu, salotas pirmieji pradėjo ruošti senovės romėnai, tačiau į jų sudėtį neįtraukė daržovių, o daugiausia naudojo žoleles, alyvuogių aliejų ir prieskonius. Prancūzai į salotas pradėjo dėti daržovių, ypač agurkų, o vėliau jas perėmė visos kitos tautos. Agurkas, kuris yra daugelio patiekalų dalis, gali pagerinti apetitą, skatinti tinkamą virškinimą, šalinti skysčių perteklių iš organizmo ir gerokai pagerinti inkstų bei kepenų veiklą.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
79 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.27/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Pasninko agurkų salotos Žingsnis 1
Agurką supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. Susmulkinkite kopūstą. Į salotinę pirmiausia sudėkite kopūstus, tada agurkus.

Žingsnis 2

Pasninko agurkų salotos Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite žoleles ir svogūną. Sudėkite į salotų dubenį. Tada sudėkite konservuotus kukurūzus. Įpilkite 2 šaukštus majonezo.

Žingsnis 3

Pasninko agurkų salotos Žingsnis 3
Visus ingredientus gerai išmaišykite, kad majonezas tolygiai pasiskirstytų ant salotų. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, garnyrai, salotos, daržovių salotos, šviežių daržovių salotos, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 10 minučių, islandija, vakarienė, agurkų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga, salotos su alyvuogėmis, salotos su raudonaisiais svogūnais, salotos su daržovėmis

Kategorijos