Publikavimo data: 2024-04-02
Pasninko barščiai
Gavėnia - ne laikas atsisakyti skanių ir sveikų sriubų. Jums padės gavėnios barščių receptas. Šiai sriubai svarbu rinktis kokybiškas ir šviežias daržoves. Jei norite, kad barščiai būtų sotesni, įberkite pupelių. Šiuo atveju virimo laikas gerokai pailgės. Sriubą patiekite su skrebučiais.
Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstą ir svogūną, sutarkuokite burokėlius ir morkas.
Žingsnis 2
Pastatykite puodą su vandeniu ant ugnies. Kol jis verda, supjaustykite bulves griežinėliais arba kubeliais ir išvirkite.
Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite šaukštą augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Tada sudėkite burokėlius ir svogūnus.
Žingsnis 4
Sudėkite kopūstus prie svogūnų ir burokėlių, sumažinkite keptuvės kaitrą iki silpnos ir kepkite daržoves 5-7 minutes, nuolat maišydami mentele ar šaukštu.
Žingsnis 5
Supilkite pomidorų pastą ant daržovių, išmaišykite ir troškinkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 6
Sudėkite daržoves iš keptuvės į puodą su bulvėmis ir virkite sriubą ant silpnos ugnies dar 20 minučių.
Žingsnis 7
Likus 5 minutėms iki virimo, sriubą pasūdykite, pagal skonį pagardinkite prieskoniais ir pabarstykite žolelėmis (galite susmulkinti šviežias arba džiovintas žoleles). Leiskite barščiams įsigerti prieskoniais, tada išpilstykite į lėkštes ir mėgaukitės skoniu.
Kategorijos