Pasninko sriuba su džiovintais grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Pasninko sriuba su džiovintais grybais

Grybų sriubą galima gaminti iš džiovintų pievagrybių ir bulvių kaip pagrindinių ingredientų. Sriubą taip pat galima gaminti iš šviežių grybų, tačiau pievagrybių parduotuvėje, ypač žiemą, retai galima įsigyti. Todėl geriausia naudoti džiovintus. Pasninko sriuba patiks ir tiems žmonėms, kurie nevalgo gyvūninės kilmės maisto.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
106 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Pasninko sriuba su džiovintais grybais Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir 8 min. pakepinkite svogūną ir morką. Sudėkite pomidorus ir kepkite dar 5 minutes. Į keptuvę suberkite grybus. Maišydami kepkite dar 10 minučių.

Žingsnis 2

Baigkite virti sriubą. Grybus užpilkite šaltu vandeniu ir įpilkite vandens, kuriame jie mirko, kad puode būtų 2 litrai. Puodą vėl pastatykite ant ugnies. Į verdantį sultinį sudėkite bulves ir virkite 15 minučių. Tada į sriubą įberkite druskos ir pipirų. Sriubą virkite dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su grybais, sriubos, grybų patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, žalumynų sezonas, bulvių sezonas, bulvių sezonas, voveraičių sezonas, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos