Publikavimo data: 2024-05-19
Pasninko sriuba su džiovintais grybais
Grybų sriubą galima gaminti iš džiovintų pievagrybių ir bulvių kaip pagrindinių ingredientų. Sriubą taip pat galima gaminti iš šviežių grybų, tačiau pievagrybių parduotuvėje, ypač žiemą, retai galima įsigyti. Todėl geriausia naudoti džiovintus. Pasninko sriuba patiks ir tiems žmonėms, kurie nevalgo gyvūninės kilmės maisto.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir 8 min. pakepinkite svogūną ir morką. Sudėkite pomidorus ir kepkite dar 5 minutes. Į keptuvę suberkite grybus. Maišydami kepkite dar 10 minučių.
Žingsnis 2
Baigkite virti sriubą. Grybus užpilkite šaltu vandeniu ir įpilkite vandens, kuriame jie mirko, kad puode būtų 2 litrai. Puodą vėl pastatykite ant ugnies. Į verdantį sultinį sudėkite bulves ir virkite 15 minučių. Tada į sriubą įberkite druskos ir pipirų. Sriubą virkite dar 10 minučių.
Kategorijos