Pasninko sriuba su džiovintais grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Pasninko sriuba su džiovintais grybais

Grybų sriubą galima gaminti iš džiovintų pievagrybių ir bulvių kaip pagrindinių ingredientų. Sriubą taip pat galima gaminti iš šviežių grybų, tačiau pievagrybių parduotuvėje, ypač žiemą, retai galima įsigyti. Todėl geriausia naudoti džiovintus. Pasninko sriuba patiks ir tiems žmonėms, kurie nevalgo gyvūninės kilmės maisto.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
106 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pasninko sriuba su džiovintais grybais Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir 8 min. pakepinkite svogūną ir morką. Sudėkite pomidorus ir kepkite dar 5 minutes. Į keptuvę suberkite grybus. Maišydami kepkite dar 10 minučių.

Žingsnis 2

Baigkite virti sriubą. Grybus užpilkite šaltu vandeniu ir įpilkite vandens, kuriame jie mirko, kad puode būtų 2 litrai. Puodą vėl pastatykite ant ugnies. Į verdantį sultinį sudėkite bulves ir virkite 15 minučių. Tada į sriubą įberkite druskos ir pipirų. Sriubą virkite dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos