Publikavimo data: 2025-08-18
Pasninko sriuba su grybais
Šampinjonai pelnytai laikomi labiausiai paplitusiu valgomuoju grybu pasaulyje. Daugelyje šalių jis auginamas ir vartojamas dideliais kiekiais. Jame labai daug vitaminų ir mineralų, yra geležies, cinko, kalio, jodo ir fosforo. Jį noriai valgo vegetarai, tie, kurie rūpinasi savo sveikata, ir tie, kurie tiesiog mėgsta skaniai pavalgyti. Grybas ruošiamas įvairiai: gali būti kepamas, troškinamas, verdamas ir net žalias dedamas į salotas. Šiandien suprasime liesos sriubos su pievagrybiais virimo receptą. Tai labai lengvas, aromatingas, sotus ir skanus pirmasis patiekalas, nereikalaujantis daug vargo. Būtinai išbandykite!
Žingsnis 1
Pastatykite keptuvę ant viryklės ir, kai vanduo užvirs, sudėkite dalį grybų, bulves, druską ir pipirus. Tuo pat metu keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepkite likusius grybus, kol jie taps auksiniai. Atidėkite juos į šalį.
Žingsnis 2
Keptuvėje apkepkite svogūną, tada morkas ir perkelkite į puodą. Kai bulvės išvirs, į puodą suberkite žoleles.
Žingsnis 3
Nupilkite dalį paruoštos masės. Tiesiai puode viską susmulkinkite trintuvu ir, jei sriuba tiršta, įpilkite daugiau sultinio. Patiekdami į lėkštę sudėkite anksčiau atidėtus keptus grybus.
Kategorijos