Publikavimo data: 2025-08-19
Pasninko sriuba su raudonaisiais lęšiais ir grybais
Sriuba verdama be mėsos ir bulvių, ji būna skani, pikantiška, soti dėl didelio kiekio daržovių, tiršta dėl lęšių ir sveika. Lęšiuose yra daug baltymų, geležies, ląstelienos, visa tai būtina mūsų organizmui. Terminis apdorojimas nesunaikina daug lęšiuose esančių vitaminų ir mineralinių medžiagų.
Žingsnis 1
Paruoškite sriubai skirtas daržoves. Visas daržoves supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais ir sudėkite į maišytuvą arba virtuvinį kombainą.
Žingsnis 2
Daržoves susmulkinkite virtuviniu kombainu arba trintuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi (galite naudoti augalinį aliejų arba sviestą) sudėkite supjaustytas daržoves, įberkite druskos, suberkite visus prieskonius ir kepkite ant mažos ugnies, kol suminkštės, nepamiršdami retkarčiais pamaišyti.
Žingsnis 4
Tuo tarpu nuplautus lęšius sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 10-15 minučių. Nepamirškite nugriebti putų.
Žingsnis 5
Į lęšių sriubą sudėkite keptas daržoves ir lauro lapą, išmaišykite, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite dar 10 minučių. Išvirus sriubai, leiskite jai pastovėti 20-25 minutes.
Kategorijos