Pasninko sriuba su raudonaisiais lęšiais ir grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Pasninko sriuba su raudonaisiais lęšiais ir grybais

Sriuba verdama be mėsos ir bulvių, ji būna skani, pikantiška, soti dėl didelio kiekio daržovių, tiršta dėl lęšių ir sveika. Lęšiuose yra daug baltymų, geležies, ląstelienos, visa tai būtina mūsų organizmui. Terminis apdorojimas nesunaikina daug lęšiuose esančių vitaminų ir mineralinių medžiagų.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
53 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Pasninko sriuba su raudonaisiais lęšiais ir grybais Žingsnis 1
Paruoškite sriubai skirtas daržoves. Visas daržoves supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais ir sudėkite į maišytuvą arba virtuvinį kombainą.

Žingsnis 2

Pasninko sriuba su raudonaisiais lęšiais ir grybais Žingsnis 2
Daržoves susmulkinkite virtuviniu kombainu arba trintuvu iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Pasninko sriuba su raudonaisiais lęšiais ir grybais Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi (galite naudoti augalinį aliejų arba sviestą) sudėkite supjaustytas daržoves, įberkite druskos, suberkite visus prieskonius ir kepkite ant mažos ugnies, kol suminkštės, nepamiršdami retkarčiais pamaišyti.

Žingsnis 4

Pasninko sriuba su raudonaisiais lęšiais ir grybais Žingsnis 4
Tuo tarpu nuplautus lęšius sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 10-15 minučių. Nepamirškite nugriebti putų.

Žingsnis 5

Pasninko sriuba su raudonaisiais lęšiais ir grybais Žingsnis 5
Į lęšių sriubą sudėkite keptas daržoves ir lauro lapą, išmaišykite, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite dar 10 minučių. Išvirus sriubai, leiskite jai pastovėti 20-25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, grūdų ir ankštinių sriubos, sriubos, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, receptų knyga, bulguro sriubos, pomidorų pastos sriubos

Kategorijos