Publikavimo data: 2024-04-14
Pasninko sriuba su raugintais kopūstais
Rusų, ukrainiečių ir baltarusių virtuvėse netrūksta sičio. Jo skonis beveik toks pat kaip barščių, bet ne toks sotus ir sodrus, ne toks tirštas. Kopūstai - tiek švieži, tiek rauginti - yra privaloma sriubos sudedamoji dalis. Sriubos pagrindą sudaro stiprus mėsos sultinys - jautienos, kiaulienos, avienos arba vištienos. Tačiau ši sriuba gali būti gaminama ir liesa, be mėsos.
Žingsnis 1
Paruoškite sriubai skirtas daržoves: svogūnus, porus ir česnakus supjaustykite žiedais, bulves ir morkas supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 2
Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite susmulkintus svogūnus, porus, česnakus ir morkas.
Žingsnis 3
Į puodą sudėkite raugintus kopūstus ir supjaustytas bulves. Pagardinkite druska, pipirais ir įdėkite lauro lapą. Supilkite vandenį, pastatykite ant ugnies ir palaukite, kol vanduo užvirs.
Žingsnis 4
Kai vanduo užvirs, į puodą sudėkite kepinius ir aitriąją papriką. Išmaišykite, vėl užvirinkite ir sumažinkite ugnį iki silpnos.
Žingsnis 5
Virkite ant vidutinės ugnies 30 minučių.
Kategorijos