Publikavimo data: 2024-05-01
Paspaustas kaulas
Spaustas kastinys - tai namuose ruošiamas mėsos delikatesas. Visame pasaulyje kiaulienos nugarinė turi didelę paklausą, nors mėsos joje beveik nėra. Produktą daugiausia sudaro venos, raiščiai ir riebalai. Nugarinė skiriasi nuo kitų kiaulienos dalių. Jo mėsa šiek tiek tamsesnė, o skonis intensyvesnis. Norint nustatyti produkto šviežumą, galima atlikti standartinį testą - paspausti pirštu ant kumpio: jei įdubimas greitai atsistato, galima pirkti.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaulienos nugarinę. Įdėkite nugarinę į multicookerį, įpilkite šalto vandens, kad mėsa būtų visiškai apsemta. Sudėkite svogūnus, morkas, žirnelius ir prieskonius. Pasūdykite ir virkite "sriubos" režimu 120 minučių. Tada įdėkite lauro lapą ir virkite dar 30 minučių.
Žingsnis 2
Įtrinkite virtą kumpį prieskoniais. Išvirusį kastinį išimkite iš vandens ir atvėsinkite. Šone padarykite pjūvį ir atsargiai išimkite kaulą. Ant mėsos tolygiai paskleiskite susmulkintą česnaką. Nugarinė turi būti oda į apačią. Apibarstykite paprikomis, grūdinėmis garstyčiomis ir juodaisiais pipirais ir įtrinkite į mėsą.
Žingsnis 3
Iš kiaulienos suformuokite stačiakampį. Paimkite tinkamo dydžio indą ir įdėkite į jį nugarinę, įpilkite porą šaukštų sultinio, kuriame virė nugarinė. Tinka vienkartinės folijos formos arba, pavyzdžiui, plastikinis indas. Uždenkite tinkamo dydžio plokščia lentele arba dangčiu. Ant viršaus galite uždėti kitą indą arba formą. Tada gautą struktūrą pasunkinkite ir padėkite į šaldytuvą. Kauliuką laikykite po presu 24 valandas.
Kategorijos