Paspaustas kaulas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Paspaustas kaulas

Spaustas kastinys - tai namuose ruošiamas mėsos delikatesas. Visame pasaulyje kiaulienos nugarinė turi didelę paklausą, nors mėsos joje beveik nėra. Produktą daugiausia sudaro venos, raiščiai ir riebalai. Nugarinė skiriasi nuo kitų kiaulienos dalių. Jo mėsa šiek tiek tamsesnė, o skonis intensyvesnis. Norint nustatyti produkto šviežumą, galima atlikti standartinį testą - paspausti pirštu ant kumpio: jei įdubimas greitai atsistato, galima pirkti.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
251 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Garstyčios, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.91/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paspaustas kaulas Žingsnis 1
Išvirkite kiaulienos nugarinę. Įdėkite nugarinę į multicookerį, įpilkite šalto vandens, kad mėsa būtų visiškai apsemta. Sudėkite svogūnus, morkas, žirnelius ir prieskonius. Pasūdykite ir virkite "sriubos" režimu 120 minučių. Tada įdėkite lauro lapą ir virkite dar 30 minučių.

Žingsnis 2

Paspaustas kaulas Žingsnis 2
Įtrinkite virtą kumpį prieskoniais. Išvirusį kastinį išimkite iš vandens ir atvėsinkite. Šone padarykite pjūvį ir atsargiai išimkite kaulą. Ant mėsos tolygiai paskleiskite susmulkintą česnaką. Nugarinė turi būti oda į apačią. Apibarstykite paprikomis, grūdinėmis garstyčiomis ir juodaisiais pipirais ir įtrinkite į mėsą.

Žingsnis 3

Paspaustas kaulas Žingsnis 3
Iš kiaulienos suformuokite stačiakampį. Paimkite tinkamo dydžio indą ir įdėkite į jį nugarinę, įpilkite porą šaukštų sultinio, kuriame virė nugarinė. Tinka vienkartinės folijos formos arba, pavyzdžiui, plastikinis indas. Uždenkite tinkamo dydžio plokščia lentele arba dangčiu. Ant viršaus galite uždėti kitą indą arba formą. Tada gautą struktūrą pasunkinkite ir padėkite į šaldytuvą. Kauliuką laikykite po presu 24 valandas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos