Publikavimo data: 2024-06-12
Pašteto ežiukai
Įdomus patiekalas su neįprastu patiekimu - ežiukai iš pašteto, paruošto vištienos kepenėlių pagrindu. Pasirodo, jis yra maistingas ir sotus, o dėl daržovių dar ir labai sultingas. Beje, vištienos kepenėlės turi didžiulę naudą organizmui. Jos ne tik turi įtakos hemoglobino kiekio kraujyje didėjimui, bet ir gerina smegenų veiklą. O dėl mažo kaloringumo kepenys puikiai tinka dietinei mitybai.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Į keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite. Į keptuvę suberkite smulkintus svogūnus ir kepkite, kol jie taps auksiniai. Tada į keptuvę sudėkite morkas ir kepenėles, pagal skonį pasūdykite, gerai išmaišykite. Kepkite ingredientus, kol bus paruošti. Paruoštas kepenis pertrinkite per mėsmalę su sviestu ir įdėkite į šaldytuvą 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Iš pašteto pagaminkite ežiukus. Iš pašteto suformuokite du ežiukus. Iš sėklų padarykite ežiukų spyglius. Iš alyvuogių ir juodųjų pipirų padarykite akis ir nosį, o spanguoles ir žaliuosius svogūnus naudokite papuošimui.
Kategorijos