Patisonai žiemai be sterilizacijos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Patisonai žiemai be sterilizacijos

Patisonas - nuostabi neįprastos formos daržovė. Ji priklauso moliūginių šeimai ir yra moliūgo bei cukinijos "giminaitė". Iš patisonų galima gaminti daugybę patiekalų: troškinius, kepsnius, salotas ir šaltus užkandžius. Tačiau vienas geriausių paruošimo būdų yra konservavimas. Kaip žiemai paruošti konservuotus naminius patisonus? Siūlome jums paprastą receptą be sterilizacijos. Iš pateikto ingredientų sąrašo gausite maždaug 1 litro talpos stiklainį.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
26 kcal.
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.27/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Patisonai žiemai be sterilizacijos Žingsnis 1
Supjaustykite patisoną dideliais gabalėliais.

Žingsnis 2

Patisonai žiemai be sterilizacijos Žingsnis 2
Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 3

Patisonai žiemai be sterilizacijos Žingsnis 3
Morkas sutarkuokite smulkia tarka arba supjaustykite nedideliais šiaudeliais.

Žingsnis 4

Patisonai žiemai be sterilizacijos Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite plonomis plunksnelėmis.

Žingsnis 5

Patisonai žiemai be sterilizacijos Žingsnis 5
Nuplaukite ir nusausinkite stiklainį. Ant dugno sudėkite krapus ir česnakus. Ant viršaus sudėkite svogūnus, morkas ir agurkus.

Žingsnis 6

Patisonai žiemai be sterilizacijos Žingsnis 6
Užpilkite daržoves verdančiu vandeniu iki stiklainio kraštų. Leiskite joms pastovėti 5 minutes. Tada nukoškite visą vandenį. Vėl užpilkite visą stiklainį su daržovėmis verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių. Virintu vandeniu užpilkite ir dangtelį.

Žingsnis 7

Patisonai žiemai be sterilizacijos Žingsnis 7
Supilkite vandenį iš stiklainio į puodą ir pastatykite ant ugnies. Turite lygiai tiek marinato vandens, kiek reikia stiklainiui pripildyti. Į vandenį suberkite druską, cukrų, raudonėlius ir juoduosius pipirus, lauro lapą ir actą. Viską išmaišykite, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 8

Patisonai žiemai be sterilizacijos Žingsnis 8
Užpilkite daržoves verdančiu marinatu ir sandariai uždenkite dangčiu. Uždenkite rankšluosčiu arba antklode ir palikite visiškai atvėsti. Paruoštus patisonus perkelkite į vėsią vietą: šaldytuvą arba rūsį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
paruošimai, daržovių paruošimai, konservavimas, mažai kalorijų, sala, cukinijų sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, česnakų sezonas, ajika, be bendrų alergenų, receptų knyga, pomidorų ajika, česnakų ajika, česnakų ajika, česnakų paruošimai

Kategorijos