Patisonai žiemai be sterilizacijos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Patisonai žiemai be sterilizacijos

Patisonas - nuostabi neįprastos formos daržovė. Ji priklauso moliūginių šeimai ir yra moliūgo bei cukinijos "giminaitė". Iš patisonų galima gaminti daugybę patiekalų: troškinius, kepsnius, salotas ir šaltus užkandžius. Tačiau vienas geriausių paruošimo būdų yra konservavimas. Kaip žiemai paruošti konservuotus naminius patisonus? Siūlome jums paprastą receptą be sterilizacijos. Iš pateikto ingredientų sąrašo gausite maždaug 1 litro talpos stiklainį.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
26 kcal.
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.27/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Patisonai žiemai be sterilizacijos Žingsnis 1
Supjaustykite patisoną dideliais gabalėliais.

Žingsnis 2

Patisonai žiemai be sterilizacijos Žingsnis 2
Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 3

Patisonai žiemai be sterilizacijos Žingsnis 3
Morkas sutarkuokite smulkia tarka arba supjaustykite nedideliais šiaudeliais.

Žingsnis 4

Patisonai žiemai be sterilizacijos Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite plonomis plunksnelėmis.

Žingsnis 5

Patisonai žiemai be sterilizacijos Žingsnis 5
Nuplaukite ir nusausinkite stiklainį. Ant dugno sudėkite krapus ir česnakus. Ant viršaus sudėkite svogūnus, morkas ir agurkus.

Žingsnis 6

Patisonai žiemai be sterilizacijos Žingsnis 6
Užpilkite daržoves verdančiu vandeniu iki stiklainio kraštų. Leiskite joms pastovėti 5 minutes. Tada nukoškite visą vandenį. Vėl užpilkite visą stiklainį su daržovėmis verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių. Virintu vandeniu užpilkite ir dangtelį.

Žingsnis 7

Patisonai žiemai be sterilizacijos Žingsnis 7
Supilkite vandenį iš stiklainio į puodą ir pastatykite ant ugnies. Turite lygiai tiek marinato vandens, kiek reikia stiklainiui pripildyti. Į vandenį suberkite druską, cukrų, raudonėlius ir juoduosius pipirus, lauro lapą ir actą. Viską išmaišykite, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 8

Patisonai žiemai be sterilizacijos Žingsnis 8
Užpilkite daržoves verdančiu marinatu ir sandariai uždenkite dangčiu. Uždenkite rankšluosčiu arba antklode ir palikite visiškai atvėsti. Paruoštus patisonus perkelkite į vėsią vietą: šaldytuvą arba rūsį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos