Publikavimo data: 2024-05-26
Patisonai žiemai be sterilizacijos
Patisonas - nuostabi neįprastos formos daržovė. Ji priklauso moliūginių šeimai ir yra moliūgo bei cukinijos "giminaitė". Iš patisonų galima gaminti daugybę patiekalų: troškinius, kepsnius, salotas ir šaltus užkandžius. Tačiau vienas geriausių paruošimo būdų yra konservavimas. Kaip žiemai paruošti konservuotus naminius patisonus? Siūlome jums paprastą receptą be sterilizacijos. Iš pateikto ingredientų sąrašo gausite maždaug 1 litro talpos stiklainį.
Žingsnis 1
Supjaustykite patisoną dideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Morkas sutarkuokite smulkia tarka arba supjaustykite nedideliais šiaudeliais.
Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite plonomis plunksnelėmis.
Žingsnis 5
Nuplaukite ir nusausinkite stiklainį. Ant dugno sudėkite krapus ir česnakus. Ant viršaus sudėkite svogūnus, morkas ir agurkus.
Žingsnis 6
Užpilkite daržoves verdančiu vandeniu iki stiklainio kraštų. Leiskite joms pastovėti 5 minutes. Tada nukoškite visą vandenį. Vėl užpilkite visą stiklainį su daržovėmis verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių. Virintu vandeniu užpilkite ir dangtelį.
Žingsnis 7
Supilkite vandenį iš stiklainio į puodą ir pastatykite ant ugnies. Turite lygiai tiek marinato vandens, kiek reikia stiklainiui pripildyti. Į vandenį suberkite druską, cukrų, raudonėlius ir juoduosius pipirus, lauro lapą ir actą. Viską išmaišykite, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 8
Užpilkite daržoves verdančiu marinatu ir sandariai uždenkite dangčiu. Uždenkite rankšluosčiu arba antklode ir palikite visiškai atvėsti. Paruoštus patisonus perkelkite į vėsią vietą: šaldytuvą arba rūsį.
Kategorijos