Publikavimo data: 2024-04-09
Pečių kepsnys su mėlynojo sūrio padažu
Jautienos mentė yra labai populiari mėsos rūšis. Tai skerdenos dalis, esanti jaučio peties sąnario srityje. Jai būdingas nedidelis raumenų ir jungiamojo audinio kiekis, todėl iškepta ji būna gana minkšta. Iš mentės paprastai ruošiami kepsniai, azu, jautienos stroganoff, kepsniai ir net tartaras. Šiandien siūlome jums pasigaminti jautienos mentės kepsnį su mini daržovėmis ir mėlynojo sūrio padažu. Toks patiekalas puikiai tiks romantiškai arba vakarienei.
Žingsnis 1
Iš jautienos mentės išpjaukite 2,5-3 cm storio kepsnį ir leiskite jam pailsėti kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite kepsnį. Į keptuvę suberkite čiobrelius ir rozmarinus. Kepkite kepsnį po 5 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 3
Ant kepsnio uždėkite gabalėlį sviesto. Į mėsą sudėkite daržoves ir kepkite kartu dar kelias minutes. Išimkite kepsnį iš keptuvės ir palikite jį pailsėti, kol baigsite ruošti daržoves.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Sunkiagrūdėje keptuvėje svieste 2-3 minutes pakepinkite smulkintą svogūną ir česnaką, kol taps auksiniai. Į dubenį supilkite baltąjį vyną ir grietinėlę. Kai padažas užvirs, sudėkite dor bleu sūrį ir išmaišykite. Padažą virkite 3-4 minutes ant vidutinės ugnies, kol sūris sutirštės ir ištirps.
Žingsnis 5
Sudėkite kepsnį ir daržoves į serviravimo lėkštę ar lentą ir patiekite su padažu. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos