Pečių kepsnys su mėlynojo sūrio padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Pečių kepsnys su mėlynojo sūrio padažu

Jautienos mentė yra labai populiari mėsos rūšis. Tai skerdenos dalis, esanti jaučio peties sąnario srityje. Jai būdingas nedidelis raumenų ir jungiamojo audinio kiekis, todėl iškepta ji būna gana minkšta. Iš mentės paprastai ruošiami kepsniai, azu, jautienos stroganoff, kepsniai ir net tartaras. Šiandien siūlome jums pasigaminti jautienos mentės kepsnį su mini daržovėmis ir mėlynojo sūrio padažu. Toks patiekalas puikiai tiks romantiškai arba vakarienei.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
153 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Maisto priedai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.16/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pečių kepsnys su mėlynojo sūrio padažu Žingsnis 1
Iš jautienos mentės išpjaukite 2,5-3 cm storio kepsnį ir leiskite jam pailsėti kambario temperatūroje.

Žingsnis 2

Pečių kepsnys su mėlynojo sūrio padažu Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite kepsnį. Į keptuvę suberkite čiobrelius ir rozmarinus. Kepkite kepsnį po 5 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Žingsnis 3

Pečių kepsnys su mėlynojo sūrio padažu Žingsnis 3
Ant kepsnio uždėkite gabalėlį sviesto. Į mėsą sudėkite daržoves ir kepkite kartu dar kelias minutes. Išimkite kepsnį iš keptuvės ir palikite jį pailsėti, kol baigsite ruošti daržoves.

Žingsnis 4

Pečių kepsnys su mėlynojo sūrio padažu Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Sunkiagrūdėje keptuvėje svieste 2-3 minutes pakepinkite smulkintą svogūną ir česnaką, kol taps auksiniai. Į dubenį supilkite baltąjį vyną ir grietinėlę. Kai padažas užvirs, sudėkite dor bleu sūrį ir išmaišykite. Padažą virkite 3-4 minutes ant vidutinės ugnies, kol sūris sutirštės ir ištirps.

Žingsnis 5

Pečių kepsnys su mėlynojo sūrio padažu Žingsnis 5
Sudėkite kepsnį ir daržoves į serviravimo lėkštę ar lentą ir patiekite su padažu. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos