Publikavimo data: 2025-08-20
Pelėsinės salotos su Pekino kopūstais ir kukurūzais
Pekino kopūstai - tai lapinė, paprastai cilindro formos daržovė, atkeliavusi pas mus iš Kinijos. Pekino kopūstų lapai yra švelnesni už baltagūžių kopūstų lapus, todėl jie puikiai tinka tiek termiškai apdoroti, tiek termiškai apdoroti. Švieži Pekino kopūstai naudojami įvairioms salotoms - jų lapai yra gaivaus, malonaus skonio ir švelniai traškūs. Pekino kopūstų derinys su įvairių spalvų daržovėmis ant stalo atrodo labai dailiai, o tokioms salotoms paruošti reikia labai nedaug laiko.
Žingsnis 1
Perpjaukite pusę Pekino žiedinio kopūsto išilgai į dvi dalis, tada perpjaukite skersai, maždaug 1 cm storio. Sudėkite į dubenį, pasūdykite ir šiek tiek išmaišykite.
Žingsnis 2
Supjaustykite pomidorą, saldžiąją papriką ir agurkus kubeliais ir sudėkite ant kopūstų. Įdėkite kukurūzų ir smulkiai supjaustytų prieskoninių žolelių. Daržoves pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis arba actą, lengvai suplakite šakute, kad susidarytų emulsija. Supilkite į dubenį ant daržovių ir atsargiai išmaišykite salotas. Patiekite iš karto, kol salotos nesudrėko.
Kategorijos