Publikavimo data: 2025-08-19
Petražolės rankovėje su vištiena
Vištiena su petražolėmis - puikus pagrindinio patiekalo variantas šventei. Mėsos ir žuvies patiekalai visada buvo laikomi pagrindiniais bet kokios šventės patiekalais. Tačiau tik juos paruošti ne visada lengva ir greita. Vakare, kai svečiai jau būna prie durų slenksčio, šeimininkė dažnai jau būna išsekusi po visos dienos prie viryklės. Šis receptas gana paprastas. Pagaminkite marinatą, įtrinkite juo vištieną, įberkite petražolių ir siųskite ją į orkaitę, ir turėsite visą valandą laiko atsipalaiduoti prieš atvykstant svečiams.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite marinatą vištienai, išspauskite česnaką ir sumaišykite jį su sojų padažu, garstyčiomis ir medumi. Sudėkite prieskonius ir prieskonines žoleles ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Įtrinkite vištieną marinatu iš vidaus ir iš išorės, įdėkite ⅔ petražolių, suvyniokite į kepimo rankovę ir palikite marinuotis 1 valandą. Po valandos siųskite kepti į įkaitintą iki 180⁰C orkaitę 60 minučių.
Kategorijos