Publikavimo data: 2024-06-13
Petražolių kapojimas
Petražolės populiarios rusų, prancūzų ir amerikiečių virtuvėje, jos gali suteikti ryškumo ir gaivumo bet kuriam patiekalui. Italai jų deda į battuto - žolelių rinkinį sriuboms, troškiniams ir mėsos padažams. Prancūzijoje petražolės įeina į bouquet garni, Vokietijoje - į Frankfurto žaliąjį padažą. Ši žolelė yra viena iš nedaugelio prieskoninių žolelių, kuri termiškai apdorojant nepraranda savo savybių. Mėsa su petražolėmis būna labai minkšta, sultinga ir aromatinga, su lengvu citrinos prieskoniu.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Išspauskite pusės citrinos sultis. Smulkiai supjaustykite petražoles. Sumaišykite citrinos sultis, augalinį aliejų, petražoles, druską ir pipirus.
Žingsnis 2
Marinuokite vištieną. Sudėkite kotletus į marinatą, gerai išmaišykite. Palikite 30 minučių.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Išimkite vištienos kotletus iš marinato ir sudėkite juos ant įkaitintos keptuvės su augaliniu aliejumi. Kepkite vištieną ant vidutinės ugnies po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės. Uždenkite dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies dar 10 minučių.
Kategorijos