Publikavimo data: 2024-06-15
Picanha kepsnys su chimichurri padažu ant ketaus tapano
Šis patiekalas yra braziliškas receptas. Dėl plono riebalų sluoksnio mėsa yra sultinga ir minkšta. Chimichurri padažas patiekalui suteikia aštrumo ir pikantiškumo. Jis gaunasi labai skanus.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Visas žoleles susmulkinkite blenderiu kartu su alyvuogių aliejumi, laimo sultimis, žievele ir česnaku. Raudonąją papriką supjaustykite smulkiais kubeliais. Sumaišykite papriką ir aliejų, pagal skonį įpilkite šiek tiek acto ir aitriųjų pipirų.
Žingsnis 2
Įkaitinkite orkaitę iki 50 °C temperatūros konvekciniu režimu.
Žingsnis 3
Nusausinkite kepsnį popieriniu rankšluosčiu, įtrinkite druska iš visų pusių ir padėkite ant orkaitės grotelių. Pašaukite groteles su kepsniu į orkaitę ir kepkite 7-15 minučių, kol kepsnys šiek tiek pakeis spalvą ir vidinė temperatūra pasieks bent 38-45 °C.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę arba keptuvę ir dėkite picanha riebalais žemyn. Leiskite mėsai gerai iškepti, kad išsiskirtų riebalai. Apkepkite picanha riebaluose iš visų pusių. Paskui perkelkite picanha į vėsesnę paviršiaus dalį ir atsargiai apkepkite.
Žingsnis 5
Leiskite kepsniui pailsėti 3-5 minutes, tada supjaustykite griežinėliais ir patiekite su chimichurri padažu.
Kategorijos