Publikavimo data: 2024-05-26
Pickles
Marinuoti agurkai yra rusų virtuvės klasika. Yra daugybė marinuotų agurkų receptų. Iš pradžių žiemai jie buvo ruošiami mediniuose kubiluose, o dabar gardūs traškūs agurkai dažniausiai vyniojami į stiklainius. Kad daržovės būtų tolygiai sūdomos, geriau rinktis maždaug vienodo dydžio. Klasikinių marinuotų agurkų recepte nenaudojamas actas, todėl jie yra naudingesni.
Žingsnis 1
Paruoškite sūrymą. Į puodą supilkite vandenį, suberkite druską ir maišykite, kol ištirps.
Žingsnis 2
Marinuokite agurkus. Sudėkite agurkus į stiklainius, sudėkite česnaką, lauro lapą, pipirus ir žoleles. Užpilkite šaltu sūrymu. Uždenkite virintais dangteliais. Palikite kambario temperatūroje rauginti 4-5 dienas.
Žingsnis 3
Paruoškite agurkus laikymui. Po 5 dienų sūrymą iš agurkų nusunkite, užvirinkite, supilkite atgal į stiklainius su agurkais. Uždarykite stiklainius užsukdami.
Kategorijos