Publikavimo data: 2025-08-17
Pieniški blyneliai su medumi ir uogomis
Blyneliai ant pieno būna purūs ir skanūs, kaip vaikystėje.
Žingsnis 1
Sumaišykite 1 šaukštą cukraus, pakelį sausų mielių ir 250 ml šilto pieno. Uždenkite ir padėkite šiltoje vietoje, kad susidarytų putų kepurėlė, palaukite 20-30 minučių.
Žingsnis 2
Į tą patį dubenį supilkite likusį pieną, cukrų, druską, saulėgrąžų aliejų ir kiaušinį. Išmaišykite ir dalimis suberkite miltus. Tešlos konsistencija turi būti gana tiršta; kildama tešla dar labiau sutirštės.
Žingsnis 3
Palikite tešlą šiltoje vietoje 30 minučių. Galiausiai tešla turėtų tapti minkšta ir elastinga.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją saulėgrąžų aliejumi.
Žingsnis 5
Įpilkite po pulkelį ar du tešlos, apkepkite iš abiejų pusių, galite uždengti dangčiu.
Kategorijos