Publikavimo data: 2024-06-13
Pieno pjaustymas
Kotletai su pienu yra labai švelnus patiekalas, paruoštas iš kiaulienos. Marinatui naudojamas riebus pienas ir prieskoniai, kurie mėsai suteikia malonų pikantišką poskonį. Kotletams gaminti rekomenduojama imti šviežius, o ne šaldytus mėsos gabalėlius, pavyzdžiui, mentės, kumpio ar nugarinės. Dėl to patiekalas būna minkštas ir sultingas. Beje, dėl gausaus aminorūgščių kiekio kiauliena gerokai padidina organizmo darbingumą.
Žingsnis 1
Pamirkykite mėsą piene. Sumaišykite cukrų, juoduosius pipirus ir druską. Paruoštą marinatą tolygiai paskirstykite ant visų mėsos gabalėlių. Po to sudėkite kiaulieną į gilų indą, užpilkite ją pienu taip, kad jis apsemtų visą mėsą. Palikite kotletus 1-2 valandoms.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir palikite įkaisti. Tuo pat metu paruoškite tešlą: į vieną dubenėlį supilkite miltus, o kitame išplakite vištienos kiaušinius su žiupsneliu druskos. Paruoštus kiaulienos gabalėlius pirmiausia pamirkykite miltuose, paskui kiaušiniuose ir iš karto dėkite į keptuvę. Kepkite mėsą iš abiejų pusių, kol apskrus.
Kategorijos