Publikavimo data: 2024-10-22
Pikantiška kalakutiena su avokadu ir mango
Aštri kalakutiena su avokadais ir mangais - patiekalas egzotiškų skonių ir maisto derinių mėgėjams. Vaisiai mėsai suteiks subtilaus saldaus skonio, o česnakas - aštrumo. Marinatas, kurio pagrindą sudaro ananasų sultys ir sojų padažas, yra patiekalo akcentas. Kad kalakutiena būtų sultinga, ją reikėtų marinuoti bent 4 valandas.
Žingsnis 1
Marinuokite kalakutieną. Sumaišykite imbierą su česnaku, ananasų ir laimo sultimis, puse sojų padažo ir medumi. Sudėkite mėsą į marinatą, uždenkite plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms. Keletą kartų mėsą apverskite.
Žingsnis 2
Paruoškite kalakutą. Sudėkite kalakutienos gabalėlius į karščiui atsparią formą, apšlakstykite 2 valgomaisiais šaukštais aliejaus ir užpilkite marinatu. Pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite vaisių salotas. Avokadų ir mangų minkštimą sumaišykite su svogūnais, apšlakstykite likusiu aliejumi, sojų padažu ir citrinų sultimis. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Kategorijos