Publikavimo data: 2024-06-09
Pikantiška sriuba su vištiena ir kvinojos sėklomis
Mažai kas žino, kad kvinojos sėklos yra vienas iš visaverčių geležies ir magnio šaltinių, jose taip pat yra kalio ir vitamino E. Visa tai daro patiekalus iš jų itin naudingus. Šiame recepte bulvės, vištiena, mūsų tradicinės daržovės, taip pat prieskoniai, kvapieji pipirai ir česnakai puikiai dera su kvinoja. Sriuba gaunasi kvapni, saikingai aštri, soti, tačiau tinka ir tiems, kurie stebi savo svorį.
Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite dideliais gabalais, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Nugriebkite putas, sudėkite supjaustytas bulves ir virkite, kol suminkštės. Druska.
Žingsnis 2
Keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir kubeliais supjaustytas morkas. Kepkite kelias minutes, tada sudėkite griežinėliais supjaustytas paprikas ir kepkite dar kelias minutes. Supilkite kvinoją, troškinkite 2-3 minutes ir supilkite keptuvės turinį į puodą.
Žingsnis 3
Į sriubą suberkite pomidorų pastą, kalendrą, juoduosius ir aštriuosius pipirus, česnaką ir pavirkite 5 minutes. Tada išjunkite, suberkite smulkiai supjaustytas petražoles ir palikite pastovėti 10-15 minučių, kol kvinojus gerai išbrinks.
Kategorijos