Publikavimo data: 2024-05-25
Pikantiškas troškinys su vištiena, grikiais, grybais ir daržovėmis
Įdomūs patiekalai iš grikių gaunasi, jei pakeičiate įprastą jų gaminimo būdą. Pagal šį receptą tai yra apkepas. Čia, be grikių ir grybų, naudojama vištiena, taip pat kvapnūs prieskoniai - kalendra, grūdėtosios garstyčios. Vėliau visa tai kepama užpilant kiaušiniais ir grietine, ir įvyksta sumaišytų aromatų ir skonių magija. Patiekalui pagaminti reikia laiko, tačiau rezultatas to vertas.
Žingsnis 1
Atskirkite vištieną nuo kaulo ir supjaustykite nedideliais gabalėliais, įberkite garstyčių ir maltų pipirų. Sudėkite į kepimo indą.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūnus, sutarkuokite morkas, pakepinkite keptuvėje, viską sudėkite ant mėsos.
Žingsnis 3
Supjaustykite grybus, pakepinkite, sumaišykite su grikiais ir druska. Tada viską sudėkite ant daržovių.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą. Sumaišykite kiaušinius, grietinę ir česnaką. Šį mišinį supilkite ant grikių ir 30 min. pašaukite į orkaitę. Tada sutarkuokite sūrį ir juo apibarstykite apkepą. Pašaukite į orkaitę dar 10 minučių ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos