Pikantiškos cukinijų ir morkų salotos su garstyčių ir medaus padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Pikantiškos cukinijų ir morkų salotos su garstyčių ir medaus padažu

Šis užkandis yra pavyzdys, kaip paprastos daržovės - cukinijos ir morkos - įgauna visiškai naują, subtilų ir rafinuotą skonį dėl padažo, pagaminto iš medaus, alyvuogių aliejaus, česnako, Dižono garstyčių ir citrinų sulčių mišinio. Be to, visi salotų ingredientai turi daug vitaminų ir mineralų. Toks užkandis, nepaisant daržovių paprastumo ir greito paruošimo, gali patikti ne tik šeimai, bet ir užimti vietą ant šventinio stalo.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
180 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (29 bal.)

Žingsnis 1

Pikantiškos cukinijų ir morkų salotos su garstyčių ir medaus padažu Žingsnis 1
Susmulkinkite cukiniją arba supjaustykite ją peiliu. Morkas sutarkuokite korėjietiška tarka. Sumaišykite cukinijas ir morkas, pasūdykite ir atidėkite į šalį, kad išsiskirtų sultys.

Žingsnis 2

Pikantiškos cukinijų ir morkų salotos su garstyčių ir medaus padažu Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite Dižono garstyčias, medų, sojų padažą, alyvuogių aliejų, trintą česnaką ir citrinos sultis. Sumaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Pikantiškos cukinijų ir morkų salotos su garstyčių ir medaus padažu Žingsnis 3
Nusunkite skystį nuo daržovių ir užpilkite garstyčių ir medaus padažu. Išmaišykite, pabarstykite sezamo sėklomis ir linų sėmenimis ir, jei norite, smulkiai sukapotais graikiniais riešutais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, garnyrai, salotos, daržovių salotos, šviežių daržovių salotos, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 10 minučių, islandija, vakarienė, agurkų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga, salotos su alyvuogėmis, salotos su raudonaisiais svogūnais, salotos su daržovėmis

Kategorijos