Publikavimo data: 2025-08-17
Pikantiškos cukinijų ir morkų salotos su garstyčių ir medaus padažu
Šis užkandis yra pavyzdys, kaip paprastos daržovės - cukinijos ir morkos - įgauna visiškai naują, subtilų ir rafinuotą skonį dėl padažo, pagaminto iš medaus, alyvuogių aliejaus, česnako, Dižono garstyčių ir citrinų sulčių mišinio. Be to, visi salotų ingredientai turi daug vitaminų ir mineralų. Toks užkandis, nepaisant daržovių paprastumo ir greito paruošimo, gali patikti ne tik šeimai, bet ir užimti vietą ant šventinio stalo.
Žingsnis 1
Susmulkinkite cukiniją arba supjaustykite ją peiliu. Morkas sutarkuokite korėjietiška tarka. Sumaišykite cukinijas ir morkas, pasūdykite ir atidėkite į šalį, kad išsiskirtų sultys.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite Dižono garstyčias, medų, sojų padažą, alyvuogių aliejų, trintą česnaką ir citrinos sultis. Sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Nusunkite skystį nuo daržovių ir užpilkite garstyčių ir medaus padažu. Išmaišykite, pabarstykite sezamo sėklomis ir linų sėmenimis ir, jei norite, smulkiai sukapotais graikiniais riešutais.
Kategorijos