Publikavimo data: 2024-06-15
Pikantiškos kepenėlės su riešutais pieno ir grietinės padaže
Vienas iš kepenų su riešutais gaminimo pieno ir grietinės padaže variantų turi daug privalumų. Visų pirma, patiekalą paruošti neužtrunka ilgai, jis nedaug kainuoja, o skonis primena gruzinišką satsivi. Grietinė ir pienas labai gerai dera su riešutais ir, mirkant kepenims, sukuria labai malonią skonių gamą ir švelnią tekstūrą. Riešutai taip pat atlieka svarbią funkciją - patiekalą papildo labai naudingu magniu, geležimi ir sveikais augaliniais riebalais.
Žingsnis 1
Į kepenis suberkite cukrų ir vištienos prieskonius ir išmaišykite. Kiekvieną gabalėlį apvoliokite miltuose ir kepkite svieste 8-10 minučių, kol iškeps.
Žingsnis 2
Riešutus susmulkinkite smeigtuku, o česnaką smulkiai sukapokite peiliu. Česnaką 1 minutę pakepinkite svieste, suberkite riešutus ir kepkite 3 minutes.
Žingsnis 3
Sumaišykite grietinę ir pieną ir užpilkite ant riešutų bei česnakų. Įmaišykite kario ir druskos pagal skonį.
Žingsnis 4
Kai padažas užvirs, sudėkite kepenis, išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir maišydami virkite 8-10 minučių ant silpnos ugnies.
Kategorijos