Publikavimo data: 2025-08-18
Pikantiškos vyšninių pomidorų ir agurkų salotos su graikinių riešutų padažu
Pomidorai ir agurkai yra sveikos ir skanios daržovės, jose yra vitaminų C ir A, mineralinių druskų, cukraus, rūgščių. Iš jų galima paruošti įvairių gražių patiekalų. Jie labai patrauklūs savo šviežumu ir ryškumu įvairiose salotose. Patiekalą pagardinkite originaliu obuolių ir vyno acto padažu su graikiniais riešutais ir prieskoniais, kuris suteiks patiekalui pikantiško skonio ir padarys jį neįprastą.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Mikseriu susmulkinkite riešutus su česnaku ir druska. Smulkiai supjaustykite kalendrą. Sumaišykite riešutų mišinį su kalendromis, sudėkite apynius, kalendras ir gerai išmaišykite. Stiklinėje sumaišykite 100 ml karšto vandens su obuolių ir vyno actu ir nuolat maišydami supilkite į riešutų mišinį.
Žingsnis 2
Agurkus supjaustykite griežinėliais, pomidorus - skiltelėmis, o svogūnus - pusžiedžiais. Smulkiai supjaustykite krapus, petražoles ir žaliuosius svogūnus. Sudėkite daržoves, prieskonines žoleles į salotinę, apšlakstykite actu ir užpilkite padažu.
Kategorijos