Publikavimo data: 2024-02-04
Pilafas anties puode receptas
Ne kiekvienuose namuose yra katilas, o tai negalioja ir anties puodui. Daugelis senelių vis dar turi šių aukštos kokybės ketaus gaminių. Jų parametrai (storos sienelės, tolygus įkaitimas) tokie patys kaip katilo, todėl pagal tradicinį receptą ant viryklės esančioje utatnicoje pilavas gaunasi toks pat kvapnus ir skanus.
Žingsnis 1
Ingredientus paruoškite iš anksto. Morkas nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais, svogūnus supjaustykite kubeliais arba pusžiedžiais. Ryžius gerai nuplaukite, skystis turi būti skaidrus. Mėsą supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą plovui). Ant viryklės pastatykite puodą su antimi. Supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant didžiausios kaitros. Kepkite mėsą 10 minučių, kol taps traški. Sudėkite morkas, svogūnus ir česnakus. Toliau troškinkite zirvaką nuolat maišydami. Pabarstykite žiurkais ir druska, išmaišykite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Virkite apie 15-20 min. kol mėsa suminkštės. kad orkaitė tolygiai įkaistų, anties puodą pastatykite taip, kad liepsna būtų per vidurį.
Žingsnis 3
Pagal klasikinį receptą gaminkite plovą anties puode. Nuplautus ryžius suberkite į cirvaką ir paskleiskite po paviršių. Įpilkite vandens, kad plovas būtų visiškai apsemtas. Įdėkite česnako. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 15 min. Gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite ant viryklės, kol vanduo visiškai išvirs.
Žingsnis 4
Prieš patiekdami dar kartą išmaišykite plovą anties puode, papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos