Paruoškite pitos duoną iš viso grūdo miltų pagal paprastą receptą. Tai geras priedas prie pietų ar vakarienės. Namine pilno grūdo pita mėgausitės dar labiau nei parduotuvėje pirkta pita. Pitą galima paruošti su įvairiais įdarais. Siūlome gaminti patiekalą su krevetėmis.
Žingsnis 1
Į miltus suberkite mieles. Vandenį pašildykite iki 45˚C ir ištirpinkite druską bei cukrų. Sudėkite sviestą.
Žingsnis 2
Skystus ingredientus supilkite į miltus ir užminkykite tešlą. Kai tik tešla pradės formuotis, palaipsniui į rankas ir tešlą supilkite aliejų ir toliau minkykite. Minkykite 10-15 minučių, kol tešla taps lygi ir vientisa.
Žingsnis 3
Išminkytą tešlą perkelkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite tešlą kambario temperatūroje 70-90 minučių, kol jos tūris beveik padvigubės.
Žingsnis 4
Pakilusią tešlą padėkite ant pabarstyto stalo ir minkykite, kelis kartus perlenkdami.
Žingsnis 5
Padalykite tešlą į 8 vienodus 90-95 g rutuliukus vidutinio dydžio pitai, 12 65 g rutuliukų mažai pitai ir 6 130 g rutuliukus didelei pitai. Rutuliukus lengvai paspauskite, sudėkite ant miltais pabarstytos kepimo skardos, uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite pastovėti dar 20 minučių.
Žingsnis 6
Darbo stalą pabarstykite miltais. Kiekvieną tešlos rutuliuką iškočiokite į 10-12 cm (70 g) arba 16-18 cm skersmens tortilijas, sudėkite ant kepimo popieriaus ir vėl uždenkite maistine plėvele ir palaikykite 10 minučių.
Žingsnis 7
Įkaitinkite orkaitę iki 230˚C temperatūros konvekciniu režimu, naudodami kepimo skardą. Ant įkaitintos kepimo skardos dėkite pergamentą su tortilijomis ir dėkite į orkaitę 6 minutėms, kol taps auksinės spalvos ir sultingi. Išimkite pitą iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Jei pita atvės po rankšluosčiu, ji bus labai minkšta. Jei leisite jai atvėsti ant grotelių, plutelė išliks traški.
Žingsnis 8
Atšildykite ir nusausinkite krevetes, tada apvoliokite jas sviesto ir prieskonių mišinyje. Sudėkite krevetes į gerai įkaitintą keptuvę ir intensyviai maišydami 1-2 minutes kaitinkite jas su prieskoniais. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
Žingsnis 9
Iš turimo majonezo paruoškite Cezario padažą: mikserio dubenyje sumaišykite majonezą, česnaką, mažus kaparėlius, ančiuvius ir tarkuotą sūrį iki padažo konsistencijos. Sūrį ir saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais, o romano arba aisbergo salotas - storais griežinėliais.
Žingsnis 10
Perpjaukite pitą per pusę. Pitos šonus patepkite plonu padažo sluoksniu ir sudėkite paruoštą įdarą.