Pipirai, įdaryti grikiais ir vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Pipirai, įdaryti grikiais ir vištiena

Bulgariškos arba saldžiosios paprikos Rusijoje išpopuliarėjo ne iš karto. Ji praktiškai buvo vartojama ne kaip pagrindinis patiekalas, o kaip priedas prie kitų. Dabar pipirų galima rasti ant daugelio šeimų stalų. Ji troškinama, marinuojama, kepama. Ir ši daržovė yra ne tik skani, bet ir naudinga. O su vištienos ir grikių įdaru pipirai bus sotesni, bet dėl kepimo orkaitėje nepraras savo naudingųjų savybių.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
91 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Pipirai, įdaryti grikiais ir vištiena Žingsnis 1
Iš vištienos filė pagaminkite maltinukus bet kokiu jums patinkančiu būdu. Nuo pomidorų pašalinkite odelę ir supjaustykite į tyrę.

Žingsnis 2

Pipirai, įdaryti grikiais ir vištiena Žingsnis 2
Vištienos faršą sumaišykite su grikiais ir prieskoniais, pagal skonį pasūdykite ir viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Pipirai, įdaryti grikiais ir vištiena Žingsnis 3
Paruoškite paprikas: atsargiai pašalinkite žaliąją paprikos dalį ir sėklas iš vidaus, nepažeisdami "puodelio".

Žingsnis 4

Pipirai, įdaryti grikiais ir vištiena Žingsnis 4
Paprikas įdarykite mėsos ir grikių įdaru. Stenkitės įdarą supilti sandariai, kad jis neperaugtų per paprikų kraštus.

Žingsnis 5

Pipirai, įdaryti grikiais ir vištiena Žingsnis 5
Sudėkite paprikas į kepimo indą, supilkite pomidorų tyrę taip, kad ji pasiektų paprikų viršų. Jei pomidorų tyrės nepakanka, įpilkite daugiau vandens. Pagal skonį pagardinkite dar šiek tiek druskos ir prieskonių. Šaukite į 200 °C įkaitintą orkaitę 60 minučių. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Likus 5 minutėms iki paprikų paruošimo išimkite jas iš orkaitės, pabarstykite sūriu ir vėl pašaukite į orkaitę dar 5 minutėms. Iškeptas paprikas sudėkite į serviravimo lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos