Publikavimo data: 2025-08-17
Pipirai, įdaryti grikiais ir vištiena
Bulgariškos arba saldžiosios paprikos Rusijoje išpopuliarėjo ne iš karto. Ji praktiškai buvo vartojama ne kaip pagrindinis patiekalas, o kaip priedas prie kitų. Dabar pipirų galima rasti ant daugelio šeimų stalų. Ji troškinama, marinuojama, kepama. Ir ši daržovė yra ne tik skani, bet ir naudinga. O su vištienos ir grikių įdaru pipirai bus sotesni, bet dėl kepimo orkaitėje nepraras savo naudingųjų savybių.
Žingsnis 1
Iš vištienos filė pagaminkite maltinukus bet kokiu jums patinkančiu būdu. Nuo pomidorų pašalinkite odelę ir supjaustykite į tyrę.
Žingsnis 2
Vištienos faršą sumaišykite su grikiais ir prieskoniais, pagal skonį pasūdykite ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite paprikas: atsargiai pašalinkite žaliąją paprikos dalį ir sėklas iš vidaus, nepažeisdami "puodelio".
Žingsnis 4
Paprikas įdarykite mėsos ir grikių įdaru. Stenkitės įdarą supilti sandariai, kad jis neperaugtų per paprikų kraštus.
Žingsnis 5
Sudėkite paprikas į kepimo indą, supilkite pomidorų tyrę taip, kad ji pasiektų paprikų viršų. Jei pomidorų tyrės nepakanka, įpilkite daugiau vandens. Pagal skonį pagardinkite dar šiek tiek druskos ir prieskonių. Šaukite į 200 °C įkaitintą orkaitę 60 minučių. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Likus 5 minutėms iki paprikų paruošimo išimkite jas iš orkaitės, pabarstykite sūriu ir vėl pašaukite į orkaitę dar 5 minutėms. Iškeptas paprikas sudėkite į serviravimo lėkštę.
Kategorijos