Publikavimo data: 2024-06-08
Pipirų kepsnys
Pipirų kepsnys - tai specialus jautienos kepimo būdas, kai maltų juodųjų pipirų gabalėliai įspaudžiami į mėsos paviršių ir sudaro tarsi apkepą. Istorija rodo, kad jautienos gabalėlius kepti pradėta senovės Romoje ir tai buvo susiję su religiniais ritualais. O po 1460 m., kai anglų virėjas Baltis Platinus savo receptų knygoje aprašė kepsnį, jis greitai išpopuliarėjo Anglijoje ir paplito visame pasaulyje.
Žingsnis 1
Apkepkite kepsnį. Ant kepsnio paviršiaus užberkite grūstų pipirų ir stipriai įspauskite juos į mėsą, apverskite kepsnį ir pakartokite iš kitos pusės. Likusius pipirų trupinius "surinkite" mėsos gabalėliu. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ant didelės ugnies. Sudėkite ant jos kepsnį ir kepkite po 4 minutes iš kiekvienos pusės. Perkelkite kepsnį ant lentelės ir palikite 5-7 minutes pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į keptuvę su aliejumi, likusiu po kepimo, įpilkite vyno acto, sumaišykite jį su likusiais pipirais ir iškeptais mėsos sulčių gabalėliais. Tada į keptuvę supilkite grietinę ir kaitinkite, kol grietinė pradės virti. Nuimkite padažą nuo ugnies.
Kategorijos