Pipirų kepsnys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Pipirų kepsnys

Pipirų kepsnys - tai specialus jautienos kepimo būdas, kai maltų juodųjų pipirų gabalėliai įspaudžiami į mėsos paviršių ir sudaro tarsi apkepą. Istorija rodo, kad jautienos gabalėlius kepti pradėta senovės Romoje ir tai buvo susiję su religiniais ritualais. O po 1460 m., kai anglų virėjas Baltis Platinus savo receptų knygoje aprašė kepsnį, jis greitai išpopuliarėjo Anglijoje ir paplito visame pasaulyje.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
221 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pipirų kepsnys Žingsnis 1
Apkepkite kepsnį. Ant kepsnio paviršiaus užberkite grūstų pipirų ir stipriai įspauskite juos į mėsą, apverskite kepsnį ir pakartokite iš kitos pusės. Likusius pipirų trupinius "surinkite" mėsos gabalėliu. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ant didelės ugnies. Sudėkite ant jos kepsnį ir kepkite po 4 minutes iš kiekvienos pusės. Perkelkite kepsnį ant lentelės ir palikite 5-7 minutes pailsėti.

Žingsnis 2

Pipirų kepsnys Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į keptuvę su aliejumi, likusiu po kepimo, įpilkite vyno acto, sumaišykite jį su likusiais pipirais ir iškeptais mėsos sulčių gabalėliais. Tada į keptuvę supilkite grietinę ir kaitinkite, kol grietinė pradės virti. Nuimkite padažą nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos