Publikavimo data: 2024-06-08
Pipirų kepsnys
Pipirų kepsnys yra vienas iš aromatingiausių ir pikantiškiausių jautienos kepsnių. Šis kepimo būdas ypatingas tuo, kad mėsa prieš kepant tiesiog apvoliojama pipiruose. Siekiant sušvelninti aštrumą, kepsnys patiekiamas su bulvių, grybų ir daržovių garnyrais, taip pat su grietinėlės arba grietinės padažu. Kepsnį galima kepti įvairiai, tačiau jis bus ypač sėkmingas, jei bus retas, t. y. mėsos viduje temperatūra neviršys 45 laipsnių Celsijaus.
Žingsnis 1
Paruoškite kepsnį. Paruoštus kepsnius patepkite alyvuogių aliejumi, įtrinkite druska ir 5 pipirų prieskoniais, kad ant mėsos susidarytų stora plutelė. Įkaitinkite grilio keptuvę ir sudėkite ant jos kepsnius. Ant grotelių kepkite po 2,5 minutės iš kiekvienos pusės. Tada kepsnius sudėkite į foliją, suvyniokite ir palikite 3-5 minutes pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į dubenį supilkite kepsnių mėsos sultis, likusias po kepimo, supilkite grietinėlę ir Dižono garstyčias. Viską sumaišykite, sudėkite į puodą ir pašildykite.
Kategorijos