Publikavimo data: 2024-03-27
Pipirų lecho su pomidorų sultimis žiemai
"Lecho" yra tradicinis vengriškas užkandis, tačiau daugybę jo variacijų sukūrė rusai. Pavyzdžiui, lecho iš paprikų su pomidorų sultimis. Aromatingas, pikantiškas užkandis, kuris tikrai patiks sodrių marinatų mėgėjams. Šis užkandis puikiai papildys bet kokius pietus ar vakarienę.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius bet kokiu patogiu būdu - ant garų, mikrobangų krosnelėje ar orkaitėje 15 minučių, virkite dangtelius užsukdami.
Žingsnis 2
Paprikas perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas ir žieveles.
Žingsnis 3
Supilkite pomidorų sultis į puodą, suberkite cukrų, druską, pipirus, smulkintą česnaką, actą ir retkarčiais pamaišydami užvirinkite.
Žingsnis 4
Virkite 15-20 minučių, kol paprikos suminkštės. Tačiau žiūrėkite, kad jos neprarastų formos.
Žingsnis 5
Karštą lečo supilstykite į sterilizuotus 0,95 litro talpos stiklainius ir uždarykite sterilizuotais dangteliais. Atvėsinkite kambario temperatūroje ir laikykite tamsioje, vėsioje vietoje. Užkandis paruoštas valgyti!
Kategorijos