Pipirų padažas su riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Pipirų padažas su riešutais

Adžika - tai prieskonis, kurio galima dėti į įvairius patiekalus, taip pat jį galima tiesiog užtepti ant duonos riekelės ir su malonumu valgyti prie karštos sriubos. Yra daug adžikos variantų: iš druskos ir prieskonių, pridėjus pipirų ir žolelių, iš daržovių, cukinijų ir kt. Pagal šį receptą ajika ruošiama iš aštrių raudonųjų pipirų, į kuriuos pridedama graikinių riešutų, kurie suteikia ypatingo skonio, be to, padaro pagardą maistingesnį.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
314 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
26 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Riešutai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 5/5
Reitingas: 4.19/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Pipirų padažas su riešutais Žingsnis 1
Nupjaukite aštriųjų paprikų kotelius, neišimdami sėklų. Supjaustykite paprikas bet kokiais mažais gabalėliais, kad jas būtų lengviau susmulkinti trintuvu.

Žingsnis 2

Pipirų padažas su riešutais Žingsnis 2
Nulupkite česnaką.

Žingsnis 3

Pipirų padažas su riešutais Žingsnis 3
Žalumynus nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

Žingsnis 4

Pipirų padažas su riešutais Žingsnis 4
Į gilų dubenį arba virtuvinio kombaino indą sudėkite aštriąsias paprikas, česnaką, žoleles ir riešutus.

Žingsnis 5

Pipirų padažas su riešutais Žingsnis 5
Viską susmulkinkite blenderiu iki pastos konsistencijos.

Žingsnis 6

Pipirų padažas su riešutais Žingsnis 6
Pagardinkite druska ir prieskoniais ir gerai išmaišykite. Adžiką laikykite šaldytuve stikliniame inde.

Žingsnis 7

Pipirų padažas su riešutais Žingsnis 7
Jei ruošiate adžiką žiemai, stiklinį indą kruopščiai sterilizuokite. Į stiklainį įpilkite vandens, kad jis visiškai prisipildytų. Palaukite, kol vanduo užvirs, ir virkite stiklainį apie 15-20 minučių. Atsargiai išimkite stiklainį žnyplėmis ir padėkite ant sauso švaraus rankšluosčio, kad nubėgtų vandens perteklius. Dangtelį sterilizuokite tokiu pat būdu - virkite jį 5-10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
virti patiekalai, virti patiekalai, daržovių pusgaminiai, konservavimas, mažai kalorijų, labai aštrus, pomidorų sezonas, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, ajika, be bendrų alergenų, receptų knyga, pomidorų ajika, česnakų ajika, česnakų pusgaminiai, česnakų pusgaminiai, česnakų pusgaminiai

Kategorijos