Pipirų padažas su riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Pipirų padažas su riešutais

Adžika - tai prieskonis, kurio galima dėti į įvairius patiekalus, taip pat jį galima tiesiog užtepti ant duonos riekelės ir su malonumu valgyti prie karštos sriubos. Yra daug adžikos variantų: iš druskos ir prieskonių, pridėjus pipirų ir žolelių, iš daržovių, cukinijų ir kt. Pagal šį receptą ajika ruošiama iš aštrių raudonųjų pipirų, į kuriuos pridedama graikinių riešutų, kurie suteikia ypatingo skonio, be to, padaro pagardą maistingesnį.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
314 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
26 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Riešutai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 5/5
Reitingas: 4.19/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pipirų padažas su riešutais Žingsnis 1
Nupjaukite aštriųjų paprikų kotelius, neišimdami sėklų. Supjaustykite paprikas bet kokiais mažais gabalėliais, kad jas būtų lengviau susmulkinti trintuvu.

Žingsnis 2

Pipirų padažas su riešutais Žingsnis 2
Nulupkite česnaką.

Žingsnis 3

Pipirų padažas su riešutais Žingsnis 3
Žalumynus nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

Žingsnis 4

Pipirų padažas su riešutais Žingsnis 4
Į gilų dubenį arba virtuvinio kombaino indą sudėkite aštriąsias paprikas, česnaką, žoleles ir riešutus.

Žingsnis 5

Pipirų padažas su riešutais Žingsnis 5
Viską susmulkinkite blenderiu iki pastos konsistencijos.

Žingsnis 6

Pipirų padažas su riešutais Žingsnis 6
Pagardinkite druska ir prieskoniais ir gerai išmaišykite. Adžiką laikykite šaldytuve stikliniame inde.

Žingsnis 7

Pipirų padažas su riešutais Žingsnis 7
Jei ruošiate adžiką žiemai, stiklinį indą kruopščiai sterilizuokite. Į stiklainį įpilkite vandens, kad jis visiškai prisipildytų. Palaukite, kol vanduo užvirs, ir virkite stiklainį apie 15-20 minučių. Atsargiai išimkite stiklainį žnyplėmis ir padėkite ant sauso švaraus rankšluosčio, kad nubėgtų vandens perteklius. Dangtelį sterilizuokite tokiu pat būdu - virkite jį 5-10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos