Publikavimo data: 2024-03-28
Pipirų padažas su riešutais
Adžika - tai prieskonis, kurio galima dėti į įvairius patiekalus, taip pat jį galima tiesiog užtepti ant duonos riekelės ir su malonumu valgyti prie karštos sriubos. Yra daug adžikos variantų: iš druskos ir prieskonių, pridėjus pipirų ir žolelių, iš daržovių, cukinijų ir kt. Pagal šį receptą ajika ruošiama iš aštrių raudonųjų pipirų, į kuriuos pridedama graikinių riešutų, kurie suteikia ypatingo skonio, be to, padaro pagardą maistingesnį.
Žingsnis 1
Nupjaukite aštriųjų paprikų kotelius, neišimdami sėklų. Supjaustykite paprikas bet kokiais mažais gabalėliais, kad jas būtų lengviau susmulkinti trintuvu.
Žingsnis 2
Nulupkite česnaką.
Žingsnis 3
Žalumynus nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Žingsnis 4
Į gilų dubenį arba virtuvinio kombaino indą sudėkite aštriąsias paprikas, česnaką, žoleles ir riešutus.
Žingsnis 5
Viską susmulkinkite blenderiu iki pastos konsistencijos.
Žingsnis 6
Pagardinkite druska ir prieskoniais ir gerai išmaišykite. Adžiką laikykite šaldytuve stikliniame inde.
Žingsnis 7
Jei ruošiate adžiką žiemai, stiklinį indą kruopščiai sterilizuokite. Į stiklainį įpilkite vandens, kad jis visiškai prisipildytų. Palaukite, kol vanduo užvirs, ir virkite stiklainį apie 15-20 minučių. Atsargiai išimkite stiklainį žnyplėmis ir padėkite ant sauso švaraus rankšluosčio, kad nubėgtų vandens perteklius. Dangtelį sterilizuokite tokiu pat būdu - virkite jį 5-10 minučių.
Kategorijos