Publikavimo data: 2025-08-20
Plikyti kefyro blyneliai be kiaušinių
"Oladie" - tai senas rusiškas patiekalas, mums visiems pažįstamas nuo vaikystės. Skirtingai nei blynai, kurie yra ploni ir dideli, uždengiantys visą keptuvę, oladijos blyneliai yra mažesni, maždaug delno dydžio, ir daug storesni bei puresni. Tešla blynams gali būti mielinė arba be mielių - kefyro. Tešla be mielių paruošiama labai greitai ir leidžia vos per 20-30 minučių pasigaminti sočius pusryčius ar popietinį užkandį. Šeimos arbatos vakarėlis prie stalo su visu kalnu rudmėsių blynų ir įvairių priedų prie jų - kas gali būti maloniau? Blynus galima gaminti net be kiaušinių, o jei laikysitės paprastų taisyklių, gausite puikius purius ir skanius blynus.
Žingsnis 1
Supilkite kefyrą į dubenėlį, suberkite druską ir cukrų ir maišykite, kol ištirps. Supilkite miltus ir sodą ir kruopščiai išmaišykite. Tešla turi gautis kaip labai tiršta grietinė, kad jos nebūtų galima išpilti iš šaukšto, bet šaukštu dėti ant keptuvės, jei tešla skysta, tuomet įberkite dar šiek tiek miltų, kad būtų norimos konsistencijos.
Žingsnis 2
Į keptuvę įpilkite 1 valgomąjį šaukštą tešlos ir kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Perkelkite į lėkštę ir patiekite karštas.
Kategorijos