Publikavimo data: 2024-06-13
Pollocko kotletas
Daugelis žmonių nemėgsta lašišų dėl jų sausumo ir nykaus skonio. Iš tiesų ši žuvis turi mažai riebalų, bet daug vitaminų, ypač jodo. Jei žinote, kaip tinkamai paruošti lašišą, gausite skanų ir švelnų patiekalą. Poliako sudėtyje nėra kietų skaidulų, tačiau, kad filė taptų sultinga, ją, kaip ir mėsą, reikia kruopščiai išmušti. Pagal šį receptą iškeptos silkės kotletai būna apetitiški, sultingi ir dietiniai.
Žingsnis 1
Paruoškite lašišas. Padėkite filė ant lentelės, uždenkite maistine plėvele arba celofanu ir švelniai apskrudinkite. Tada supjaustykite 4-5 cm pločio griežinėliais. Pabarstykite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Keptuvėje aliejuje apkepkite svogūną, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 3
Paruoškite lašišų kotletus. Ant vienos skerdenos filė gabalėlių uždėkite svogūnų. Uždenkite antros žuvies gabalėliais. Į tris atskiras lėkštes supilkite miltus, sėlenas ir plaktą kiaušinį. Gabalėlius pamerkite į miltus, tada į kiaušinį ir sėlenas. Virkite garuose 15-20 minučių.
Kategorijos