Publikavimo data: 2024-04-02
Pomidorai, įdaryti kiaušiniu
Kiaušiniu įdaryti ir orkaitėje iškepti pomidorai būna sultingi ir maistingi. Recepto ypatumas - žalio kiaušinio, kuris yra kepamas, įdaras. Ruošiant karštą užkandį, naudojama bryndza. Svarbu, kad ji nebūtų per sūri. Tai gali sugadinti patiekalo skonį. Vietoj bryndzos galima vartoti rūgpienio sūrį, geriausia naminį, turintį daug riebalų. Paimkite vidutinio dydžio pomidorus.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Giliame dubenyje išminkykite bryndzą. Į sūrį sudėkite svogūną, pasūdykite, įberkite saldžiosios paprikos, grietinės ir pipirų. Viską išmaišykite.
Žingsnis 2
Nupjaukite pomidorų viršų ir šaukštu išimkite šerdį. Įdarykite pomidorus įdaru, palikdami vietos žaliam kiaušiniui ant viršaus. Švelniai įmuškite kiaušinį į kiekvieną pomidorą ant įdaro, žiūrėdami, kad neišbėgtų trynys. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Sudėkite pomidorus ant kepimo skardos, pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių.
Kategorijos