Publikavimo data: 2024-06-15
Pomidorai, įdaryti lašiša ir kaparėliais
Artėjant šventėms dažnai kyla klausimas: "Ką patiekti ant stalo?". Tradiciniai užkandžiai - alyvuogių salotos arba džiūvėsėliai su vištiena - patinka visiems, tačiau jie jau nusibodo. Paruoškite keptus pomidorus, įdarytus lašiša ir kaparėliais. Skamba neįprastai ir apetitiškai, ar ne? Toks išskirtinis Viduržemio jūros regiono skonio patiekalas tikrai papuoš šventinį stalą. Taip galite įdaryti ne tik pomidorus, bet ir paprikas. Kaparėlius galima pakeisti alyvuogėmis.
Žingsnis 1
Pomidorus perpjaukite per pusę. Iš kiekvienos pusės šaukštu iškrapštykite sėklas.
Žingsnis 2
Nulupkite lašišos filė nuo odos ir supjaustykite nedideliais 5 mm dydžio kubeliais. Smulkiai supjaustykite kaparėlius, česnaką ir petražoles. Visus ingredientus sudėkite į nedidelį gilų dubenį, įdėkite šaukštą džiūvėsėlių ir 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Pomidorų puseles pripildykite įdaro. Tada sudėkite jas į aliejumi pateptą indą. Įdarą pabarstykite likusiais džiūvėsėliais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Žingsnis 4
Pasiųskite pomidorus kepti į orkaitę 25-30 minučių, kol paruduos.
Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą papuoškite šviežiais bazilikų lapeliais. Gero apetito!
Kategorijos