Publikavimo data: 2024-06-22
Pomidorai, įdaryti vištiena ir ryžiais
Orkaitėje iškepti įdaryti pomidorai - ryškus ir apetitiškas patiekalas, pasižymintis puikiu skoniu. Įdarui galima naudoti įvairius ingredientus: maltą vištieną arba mėsą, ryžius arba bulgurą, sūrį, daržoves, grybus, žoleles ir prieskonius. Įdarui skirtas daržoves geriau apkepti augaliniame aliejuje, kad būtų sultingesnės. Įdaryti pomidorai panašūs į įdarytas paprikas, tačiau jie būna sultingesni ir šiek tiek rūgštesni. Paruoštas patiekalas atrodo labai dailiai ir gali papuošti bet kokį šventinį stalą.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Ant vidutinės ugnies 3 min. pakepinkite svogūnus ir morkas, suberkite pomidorų minkštimą, pakepinkite dar 3 min. ir atvėsinkite. Sumaišykite kepinį su ryžiais, malta mėsa, druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarytus pomidorus. Įdarykite pomidorus malta mėsa, sudėkite juos į kepimo formą, užpilkite puse stiklinės vandens ir uždenkite formą folija. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Nuimkite foliją ir kepkite dar 20 minučių.
Kategorijos