Publikavimo data: 2024-03-24
Pomidorai, saldžiosios paprikos ir baklažanai žiemai
Yra daugybė žiemos patiekalų receptų. Vienas populiariausių - pomidorų, paprikų ir baklažanų trio. Šių daržovių derinys suteiks užkandžiui sultingumo ir skonio. Prieš užsukant daržoves reikėtų troškinti. Kad tuo metu jos nepavirstų į košę, supjaustykite jas dideliais gabalėliais. Tai pagrindinė tokio gaminio sėkmės paslaptis.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainį ir dangtelį orkaitėje. Tam stiklainį įdėkite į šaltą orkaitę ir nustatykite 100-110 °C temperatūrą. Laikykite stiklainius viduje apie 20 minučių. Sterilizavimo laikas nepriklauso nuo jų tūrio. Stiklainius taip pat galite sterilizuoti naudodami mikrobangų krosnelę, daugiafunkcinę viryklę, puodą ar virdulį.
Žingsnis 2
Kol stiklainis sterilizuojamas, paruoškite likusius ingredientus. Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Iš paprikų pašalinkite šerdį ir sėklas, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 4
Nulupkite ir stambiai sukapokite česnaką.
Žingsnis 5
Supjaustykite baklažanus juostelėmis.
Žingsnis 6
Pomidorus susmulkinkite trintuvu.
Žingsnis 7
Apkepkite svogūnus, sudėkite paprikas ir baklažanus. Daržoves troškinkite 10-15 minučių.
Žingsnis 8
Į troškintas daržoves sudėkite supjaustytus pomidorus. Išmaišykite ir toliau troškinkite daržoves.
Žingsnis 9
Sudėkite smulkintą česnaką, actą, cukrų, druską ir maltus pipirus. Išmaišykite ir palikite virti, kol daržovės išvirs.
Žingsnis 10
Paruoštą daržovių patiekalą perkelkite į stiklainį. Uždarykite jį steriliu dangteliu ir sandariai uždarykite. Apverskite užsuktą stiklainį su pomidorais, suvyniokite jį į ką nors šilto ir palikite taip, kol visiškai atvės.
Kategorijos