Publikavimo data: 2024-03-27
Pomidorai su aliejumi ir svogūnais žiemai
Pomidorai su svogūnais ir sviestu yra beveik universalus patiekalas. Šiuo užkandžiu galite mėgautis kasdien, vaišinti juo svečius ir patiekti ant šventinio stalo. Tai, ką gausite, galite paragauti iš karto po gaminimo arba pasilikti užkandį vėlesniam laikui - šventėms ar žiemos vakarienei. Pomidorai šiame recepte būna apetitiški, mėsingi ir tirpsta burnoje.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius kaip norite - garuose, mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje 15 minučių. Dangtelius išvirkite.
Žingsnis 2
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Į 0,5 l talpos stiklainio dugną įdėkite pipirų žirnelius ir lauro lapą, pakaitomis išdėliokite pomidorus ir svogūnus.
Žingsnis 5
Į puodą arba keptuvę įpilkite 0,5 l vandens, suberkite cukrų ir druską, įdėkite sviestą. Maišykite, kol vanduo užvirs.
Žingsnis 6
Užpilkite pomidorus išvirtu marinatu, užsukite sterilizuotą dangtelį. Atvėsinkite kambario temperatūroje aukštyn kojomis ir laikykite vėsioje, tamsioje vietoje. Užkandį galima ragauti!
Kategorijos