Publikavimo data: 2024-05-26
Pomidorai su morkomis žiemai
Pomidorus su morkomis geriau marinuoti vasarą, kai rinkoje yra didelis daržovių pasirinkimas. Pomidorus reikėtų rinktis iš kietųjų veislių. Daugelyje receptų naudojami "Cream" - tai vidutinio dydžio pailgi raudonai oranžinės spalvos pomidorai. Tokie pomidorai turi storą odelę ir tvirtą minkštimą, taip pat mažai sulčių ir sėklų, todėl veikiami aukštos temperatūros jie išlieka nepažeisti. Rinkdamiesi pomidorus žiemos patiekalams ruošti, įsitikinkite, kad ant vaisių nėra dėmių ar įtrūkimų.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Dantų krapštuku pradurkite visų pomidorų kotelius. Morkas 5 minutes pavirkite verdančiame vandenyje, atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais. Svogūną supjaustykite ketvirčiais.
Žingsnis 2
Sudėkite visus ingredientus į stiklainį. Į stiklainio dugną sudėkite česnaką ir svogūną. Tada iki pusės stiklainio pripildykite morkomis ir pomidorais. Ant jų sudėkite vyšnių lapus ir krapų agurkus. Pridėkite gvazdikėlių ir pipirų žirnelių. Tada vėl sudėkite pomidorus. Uždenkite daržoves dangteliu ir palikite 15 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite marinatą. Daržoves užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 10 minučių. Po to vandenį nupilkite į puodą, įberkite druskos ir cukraus. Marinatą užvirinkite ir 3 minutes palaikykite ant ugnies.
Žingsnis 4
Žiemai išsaugokite pomidorus su morkomis. Į stiklainį supilkite actą, tada marinatą. Uždenkite dangteliu. Po to stiklainį uždarykite dangteliu, suvyniokite, apverskite ir apvyniokite antklode. Kai preparatas atvės, padėkite jį tamsioje, vėsioje vietoje.
Kategorijos