Publikavimo data: 2024-03-25
Pomidorai su pesto padažu
"Caprese" arba pomidorai su "Pesto" ir mocarelos sūriu yra tradicinis šaltas užkandis, kilęs iš Italijos. Šiandien šios salotos laikomos vienu iš nacionalinių Italijos patiekalų. Šį statusą "Caprese" įgijo dėl ypatingo spalvų derinio - raudona, balta ir žalia yra Italijos vėliavos spalvos.
Žingsnis 1
Paruoškite pesto padažą. Į dubenį sudėkite bazilikų lapelius, tarkuotą sūrį, nuluptą česnaką ir kedro riešutus. Pabarstykite druska ir supilkite alyvuogių aliejų. Kruopščiai susmulkinkite iki tyrės konsistencijos.
Žingsnis 2
Paruoškite itališką pesto su pomidorais. Pirmiausia paruoškite pomidorų pagrindą. Ant lėkštės sluoksniuokite pomidorus ir sūrį vienas ant kito, nuolat kaitaliodami, kol jie baigsis. Ant viršaus užpilkite pesto padažo.
Kategorijos