Publikavimo data: 2024-03-26
Pomidorai žiemai po kaprono dangčiu
Žiemos produktus su pomidorais paruošti lengviau nei kitus, todėl pomidorai stiklainiuose tapo tokie populiarūs tarp naminių marinatų. Žieminiams pomidorams ruošti geriau imti rudos spalvos daržoves, pageidautina, kad jos būtų su tankiomis odelėmis. Laikyti paruoštą produktą reikėtų šaltoje patalpoje. Paprastai jie išnešami į po grindimis arba dedami į rūsį.
Žingsnis 1
Kad nereikėtų gaišti laiko, stiklainius sterilizuokite orkaitėje. 20 minučių virkite stiklainius 100 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Žingsnis 2
Susmulkinkite česnaką ir nuplaukite pomidorus po tekančiu vandeniu. Lengvai pradurkite pomidorų kotelius dantų krapštuku, kad kepdami jie nesprogtų.
Žingsnis 3
Į pusės litro talpos stiklainio dugną įdėkite 2 lauro lapus ir pomidorus. Tada sudėkite prancūziškas garstyčias, 5 saldžiuosius žirnelius ir česnaką.
Žingsnis 4
Iš anksto užvirinkite vandenį ir pripilkite indą verdančio vandens. Tada uždenkite indą dangteliu ir palikite pastovėti apie 15 minučių. Tada vandenį nuleiskite į puodą ir vėl užvirinkite su druska. Užpildykite stiklainį išvirusiu sūrymu.
Žingsnis 5
Baigdami įpilkite aspirino arba acto, kad žieminiai pomidorai nesugestų. Uždarykite stiklainį kaproniniu dangteliu.
Kategorijos