Publikavimo data: 2024-06-08
Pomidorų ežiai
Ežiai dažnai gaminami su pomidorų pastos padažu, pomidorų padažu arba konservuotais pomidorais. Tačiau ežiai bus daug sveikesni, jei juos gaminsite su šviežiais pomidorais. Pomidorai yra labai vertinga daržovė, o italų kalboje, iš kur kilęs jų pavadinimas, jie reiškia "auksinį obuolį". Pirmasis pasaulyje receptas, kuriame naudojami pomidorai, buvo įdėtas į 1692 m. Neapolyje išleistą kulinarijos knygą. Nuo to laiko kiekviena šalis sukūrė savo mėgstamiausius pomidorų patiekalus.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves ir maltinukus. Morkas apie 10 min. troškinkite alyvuogių aliejuje, kol suminkštės, tada sudėkite pomidorus ir kartu troškinkite 3 min. Sudėkite į lėkštę. Sumaišykite faršą, svogūnus ir ryžius, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir raudonųjų pipirų ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus su pomidorais. Iš maltos mėsos suformuokite ežiukus ir sudėkite juos į keptuvę vienu sluoksniu, ant viršaus sudėkite keptas morkas ir pomidorus ir užpilkite vandeniu. Uždenkite ežius dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių, kol išvirs.
Kategorijos