Publikavimo data: 2025-08-18
Pomidorų ir baklažanų troškinys
Daržovių troškinys yra mūsų visuotinė kulinarinė nostalgija. Tokį troškinį mums gamindavo mamos, kai ateidavo rugpjūtis ir prekeiviai daržovėmis prekiaudavo pigiai.
Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite aštriu peiliu kubeliais.
Žingsnis 2
Susmulkinkite kepimui skirtus svogūnus. Svogūnus padalykite per pusę. Paimkite vieną dalį ir padarykite išilginius pjūvius, nesiekiančius pagrindo, kur yra uodega. Rankomis suspauskite pusę svogūno ir padarykite skersinius pjūvius. Tada supjaustykite kaip įprasta. Gabaliukai bus kuo mažesni.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus ir pakepinkite svogūnus, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 4
Sudėkite kubeliais supjaustytus baklažanus, cukinijas, bulves ir pomidorus. Maišydami kepkite, kol bulvės iškeps, palikite keptuvę ant vidutinės ugnies. Pagardinkite paprikomis, druska ir pipirais. Gerai išmaišykite ir, išjungę kaitvietę, palikite porai minučių.
Žingsnis 5
Viskas padaryta! Skanios savaitės dienos!
Kategorijos