Pomidorų ir baklažanų troškinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Pomidorų ir baklažanų troškinys

Daržovių troškinys yra mūsų visuotinė kulinarinė nostalgija. Tokį troškinį mums gamindavo mamos, kai ateidavo rugpjūtis ir prekeiviai daržovėmis prekiaudavo pigiai.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
60 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.22/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Pomidorų ir baklažanų troškinys Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite aštriu peiliu kubeliais.

Žingsnis 2

Pomidorų ir baklažanų troškinys Žingsnis 2
Susmulkinkite kepimui skirtus svogūnus. Svogūnus padalykite per pusę. Paimkite vieną dalį ir padarykite išilginius pjūvius, nesiekiančius pagrindo, kur yra uodega. Rankomis suspauskite pusę svogūno ir padarykite skersinius pjūvius. Tada supjaustykite kaip įprasta. Gabaliukai bus kuo mažesni.

Žingsnis 3

Pomidorų ir baklažanų troškinys Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus ir pakepinkite svogūnus, kol jie taps auksiniai.

Žingsnis 4

Pomidorų ir baklažanų troškinys Žingsnis 4
Sudėkite kubeliais supjaustytus baklažanus, cukinijas, bulves ir pomidorus. Maišydami kepkite, kol bulvės iškeps, palikite keptuvę ant vidutinės ugnies. Pagardinkite paprikomis, druska ir pipirais. Gerai išmaišykite ir, išjungę kaitvietę, palikite porai minučių.

Žingsnis 5

Pomidorų ir baklažanų troškinys Žingsnis 5
Viskas padaryta! Skanios savaitės dienos!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kalakutienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, cukinijų sezonas, bulvių sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, troškinys, be bendrų alergenų, receptų knyga, troškinys su bulvėmis, vakarienė su bulvėmis, kalakutienos troškinys

Kategorijos