Publikavimo data: 2024-10-12
Pomidorų ir grietinės padaže troškintas moliūgas su vištienos krūtinėle ir alyvuogėmis
Ryškus patiekalas rudens dienoms. Moliūgų minkštimas puikiai dera su vištienos krūtinėle. Į pomidorų ir grietinės padažą įdėtos alyvuogės praturtina patiekalo skonį ir suteikia originalią išvaizdą. Vištiena gaunasi sultinga ir minkšta. Troškinant moliūgas mirkomas vištienos sultyse, padaže su prieskoniais ir gaunasi labai skanus.
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę ir moliūgą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūną supjaustykite ketvirčiais žiedų.
Žingsnis 2
Keptuvėje švelniai pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus, tada sudėkite moliūgą. Kepkite, kol moliūgas taps auksinis.
Žingsnis 3
Sudėkite vištienos krūtinėlę į keptas daržoves. Viską sumaišykite, pasūdykite, papipirinkite, sudėkite alyvuoges ir žoleles. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies, kol ji pabals.
Žingsnis 4
Sudėkite pomidorus, grietinę ir smulkintą česnaką. Gerai išmaišykite ir supilkite karštą vandenį. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 20 minučių, kol išvirs.
Kategorijos