Publikavimo data: 2024-01-03
Salotos su avokadais, apelsinais ir medaus padažu receptas
Spalvingos, originalios, o svarbiausia - skanios salotos su avokadais ir apelsinais nepaliks abejingų. Nauda - tai žodis, kuris ateina į galvą, kai kalbama apie salotas su avokadu ir apelsinu. Daugybė vitaminų, makroelementų, sveiki augaliniai riebalai nekenkia jūsų figūrai! Kedro riešutai, sultingi apelsinai, prinokę avokadai ir visa tai po lengvu alyvuogių aliejaus padažu.
Žingsnis 1
Nuplaukite žoleles ir vaisius ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite svogūną.
Žingsnis 2
Vieną apelsiną perpjaukite pusiau ir išspauskite iš vienos pusės sultis.
Žingsnis 3
Raudonąjį svogūną supjaustykite plonomis juostelėmis.Salotoms geriau naudoti raudonąjį, o ne baltąjį svogūną, nes jis saldesnis ir ne toks aštrus.
Žingsnis 4
Antrąjį apelsiną nulupkite ir supjaustykite vienodais kubeliais.
Žingsnis 5
Avokadą perpjaukite per pusę, išimkite sėklas, šaukštu pašalinkite minkštimą ir supjaustykite nedideliais kubeliais.Jei avokadas blogai lupasi, supjaustykite jo vidų mažais kvadratėliais. Iš pradžių pjaustykite peiliu lygiagrečiomis linijomis iš viršaus į apačią, paskui iš kairės į dešinę.
Žingsnis 6
Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 7
Paruoškite padažą: dubenyje sumaišykite pusės apelsino sultis, medų, garstyčias ir alyvuogių aliejų.
Žingsnis 8
Sudėkite salotas: giliame dubenyje sumaišykite špinatus, apelsinų skilteles, avokadą, raudonąjį svogūną ir kedro riešutus. Supilkite padažą ir išmaišykite.Salotoms suteikite spalvos ir prieskonio su žalumynais. Naudokite violetinį baziliką, čiobrelį, rozmariną ir kalendrą.
Žingsnis 9
Patiekite salotas didelėje gilioje lėkštėje, papuoškite sūrio plokštelėmis ir plonais kvietinės duonos skrebučiais.
Kategorijos